Thuis in Thailand, vreemde in Vietnam

HCM, zoo 4

Elk jaar gaan ruim honderdvijftigduizend Nederlanders op vakantie naar Thailand, gewapend met de reisgids. Ik ben er sinds 2000 vaste gast. In Thuis in Thailand bied ik een persoonlijk kijkje in de Thaise samenleving – voorbij de fullcolour reisbrochures en clichés over het land van de Glimlach.

Geheel in contrast daarmee staan mijn verhalen over Vietnam. Vooral de confrontatie met de Vietnamoorlog, die daar Amerikaanse oorlog heet, was indrukwekkend. Ik kwam er in 2009 voor het eerst; vandaar:  Vreemde in Vietnam.

Bovenstaande foto maakte ik in Vietnam, maar hij zou evengoed in Thailand gemaakt kunnen zijn. Want in beide landen beperken uitingen van genegenheid zich in het openbaar tot hand in hand lopen en arm om de schouder van het meisje. Zoenen is not done.

  • Geen Trackbacks
  • Reacties (0)
  1. Nog geen reacties