Even voorstellen

dick (2)Dick van der Lugt (1947, Rotterdam) begon na de HBS en kweekschool zijn loopbaan als onderwijzer in het lager onderwijs, het huidige basisonderwijs. Hij werkte 1 jaar als groepsleider in twee kindertehuizen in Engeland en 2 jaar als vrijwilliger in Kameroen.

In 1975 stapte hij over naar de journalistiek. Via de Havenloods belandde hij bij Het Vrije Volk, waarvoor hij 10 jaar werkte. Hij had 13 jaar een wekelijkse column in het Rotterdams Dagblad en werkte als freelancer onder andere voor Shell Venster en Vice Versa.

Van 1990-2008 was hij als docent journalistiek verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Hij is co-auteur van het op alle journalistieke opleidingen gebruikte Basisboek Journalistiek (inmiddels vijf drukken), auteur van Interviewen in de praktijk (drie drukken), Dit leest geen hond, Verzamelen gaat vanzelf en Het moet rakende mis zijn.

Thans werkt hij nog incidenteel als freelance journalist, tekstschrijver, presentator, discussieleider en hij geeft workshops (interviewen, journalistieke genres, journalistiek schrijven).

Van 2011-2014 werkte hij als eindredacteur bij thailandblog en sinds 2010 houdt hij het Thaise nieuws op deze website bij. Op zijn Facebookpagina schrijft hij elke dag een column over Thailand, die hier wordt doorgeplaatst.

Contact: dickvanderlugt@hotmail.com

Inhoud
Bibliografie
Curriculum Vitae
Interview
Producties
Het Vrije Volk
Shell Venster
Salon de Harmonie
Vice Versa
Diversen
De wet van Dick
Het koffieapparaat
Projectweken op de SvJ
De hofnar

Reacties niet mogelijk