Hoe herken je een scammer?

 • Scammers zoeken op sociale netwerken en datingsites naar alleenstaande mannen en vrouwen van circa 40 jaar en ouder. Die sturen ze een mailtje met een messenger ID.
 • Hun Engels is nogal armzalig en ineens perfect wanneer ze citaten over de liefde gebruiken. Die citaten zijn ook te herkennen aan het afwijkende lettertype.
 • Ze overladen je met complimentjes; je bent al snel dear, honey, babe.
 • Hun foto’s zijn geplukt van andere sites. Je kunt dit controleren via www.scamdigger.com en www.romancescam.com, maar deze sites bevatten alleen de foto’s die Nigeriaanse en Russische scammers gebruiken. In verschillende profielen kom je soms foto’s van dezelfde persoon tegen. Wanneer de toegestuurde foto’s opvallend professioneel zijn, zijn ze afkomstig van de site van een fotomodel.
 • Ze hebben nog niet zo lang een profiel, dat in korte tijd door veel personen is bezocht. Het profiel bevat geen of hooguit twee foto’s en wordt regelmatig aangepast. De woonplaats is soms Accra, maar vaker plaatsen in de VS, Engeland, enzovoort. Als je geluk hebt, staat er een scam-waarschuwing van een attente bezoeker op. Helaas bieden datingsites niet deze mogelijkheid.
 • Ze stellen direct al in het begin vragen over je werk, huis en kinderen.
 • De informatie die ze over zichzelf verstrekken, is soms tegenstrijdig.
 • Ze zeggen geen webcam te hebben of de webcam is zogenaamd kapot.
 • Ze vragen om geld en dat is ook het enige doel waarvoor je benaderd bent.
 • Voor de gevorderde internetter: met behulp van een widget kun je controleren uit welk land de bezoekers van jouw profiel komen. Verder kun je nagaan waar de afzender van een email is geregistreerd. De professionele foto’s kunnen geopend worden om te zien of er copyright op rust. Zo kom je bij de desbetreffende site.
 • Geen Trackbacks
 • Reacties (82)
  • Glenn
  • 13 april 2013 11:19pm

  ik ben onlangs slachtoffer geworden van mooie vrouwen uit de Ukraine die zogenaamd een serieuze relatie zoeken met mannen in het westen. Ik heb € 2500,- verloren. Ik heb alle e-mails, sms, telefoon nummers en adressen en foto’s en gegevens van de reisbureau die alles regelde, travel packet (inhoud paspoort, visum, tickets). Ik heb op de afgesproken datum en tijd haar niet zien verschenen op Schiphol. Misschien zou u mij willen helpen of vind u het interessant om dit te onderzoeken. U kunt contact opnemen om mij te helpen misschien de dader te vinden. Het is wellicht buiten NL grondbied. Ik hoop van u te horen. Met vriendelijke groet, G. Murray

 1. Ben in maart 2013 benaderd via fb door een Engelsman, weduwnaar met één zoon. Hij bleef wekelijks contact houden onder de naam Gregory Simmons uit de U.K. Vroeg mij recentelijk om 1000 euro, wat ik niet heb. Bleef contact zoeken dus heb er niets achter gezocht totdat er voor de 2e keer gevraagd werd om geld. Mijn zoon vond het verdacht en heeft gezocht op fb. Blijkt dat deze man al tientallen vrouwen heeft opgelicht, één zelfs voor 30.000 dollar. Treurig. Gelukkig kon ik er niet intrappen maar wat als ik wel wat spaargeld had gehad???

  • marianne kirchyunger
  • 27 september 2013 11:10pm

  ik ben slachtoffer geworden van een scammer , ik ben helaas opgelicht voor 15000 euro , de man inkwestie is andrew elthon williams, ik ben niet benaderd via facebook maar via zoosk ik hoop iedereen te waarschuwen voor die site

  • georgette
  • 12 oktober 2013 3:29pm

  hallo ook ik ben benaderd door generaal David elmo in september na een paar dagen zei hij dat hij bij een missie geld had gevonden 4milj dollar en vroeg me of die dozen naar mij konden worden opgestuurd maar ik moest dan wel eerst 3.400€ betalen aan een advocate in uk Samanta Cox

  • georgette
  • 12 oktober 2013 3:33pm

  en die gaf me een andere naam door Elaine Maxwell, ik heb hem opgezocht ook in netlog en kwam zo bij een waarschuwing van denise die ook door hem was benaderd maar daar ging het over 11.700mij dollar wij hebben het spelletje meegespeeld ik heb hem valse nr gegeven wij zijn benaderd via skype

  • jack
  • 24 oktober 2013 9:57pm

  Mensen,scammers zijn heel makkelijk te herkennen,ik maak er een sport van om ze zolang mogelijk aan het lijntje te houden!
  De berichten die je ze sturen zijn standaard,let maar op je naam komt er hooguit een keer voor,ze sturen altijd om de zelfde tijd een mail,reageer je direct?geen antwoord daarbij komt nog dat in mijn geval altijd fotomodellen uit rusland op me afkomen die veeeel jonger zijn dan ik,doe mij een lol en speel het spel ff mee,maar maak nooit maar dan ook nooit geld over,heb ik ook nog nooit gedaan!vraag ook eens naar een telefoonnummer,krijg je niet en hun pc is steevast stuk
  Succes Jack

  • Harma Zeedijk
  • 17 november 2013 12:20pm

  ———- Doorgestuurd bericht ———-
  Van: Harma Zeedijk
  Datum: 17 november 2013 10:23
  Onderwerp:
  Aan: Praktijk Verbinding

  Wat doen vrouwen in de naam van liefde? Hele rare dingen. Ik ben bedrogen waar ik bij stond. Martin is een scammer, hij vroeg mij om geld, zijn crediet op zijn pasje was over de limiet en hij wilde mij zo graag zien, of ik een bedrag over wilde maken. En, je raad het al, dat heb ik gedaan natuurlijk. Zo naief.

  Alle waarschuwingen heb ik in de wind geslagen.

  Nu ben ik 1000,00 euro armer en een ervaring rijker.

  Er zit 1 hele mooie kant aan, er is een deur dichtgeslagen maar er gingen heel veel ramen open

  Harma.

  Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

  Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

  • KATO
  • 26 november 2013 5:20pm

  Er is er nog eentje!!! TOMMY HAYES (FLETCHER), Australie!!! Man die spelen het goed!!! Komen zogezegd in je land werken….zo smooth!!!! Na 1 week kwam de geldvraag, 1200 euro, en nee hoor NIKS gestort!!! Dan werd het 500 euro!!! To pay for the driver!!! Ik kreeg zelf vluchtconfirmatie!!!! Hij zat maandje in Griekenland, government gebouw restaureren (alloo Griekenland is bankroet)…….Ging heeeeeeeeeeeel vlot!! Belde me zelf vanuit Gr!!! Weet je wat het ergste is…..het vertrouwen in DE MENSHEID is compleet weg!!! Dure week voor hem, hard werken en niks loskrijgen!!!! Toch ga je op je gezicht!!! Wens dit niemand toe!!!!

  • vero
  • 8 december 2013 7:26pm

  juist op tijd gewaarschuwd door vriendin..dames..let op..ryanwestgate@hotmail.com.. US soldier in Afghanistan..via dating site
  Veel mooie woorden,veel beloftes,wou me zo snel mogelijk zien in belgie..
  Niet gelukt..had hem al mail gestuurd dat ik het niet vertrouwde en plots geen reaktie meer..zegt genoeg!
  They will all burn in hell!,

  • jenny
  • 15 december 2013 10:42am

  Belgie : hier ook benaderd via BADOO door PETER DUANE zogezegd in Syria.. (hij gebruikt de foto van PETER PACE (échte generaal admiraal van de US ARMY)
  Zelfde mooie woorden, honey, sweaty, wou afkomen naar Belgie om me zo vlug mogelijk te ontmoeten..
  Uiteindelijk moest er geld betaald worden aan de Authority om hem te laten gaan.. Heeft nog steeds de lef om te mailen.. ook al weet hij dat ze ontmaskerd zijn..

  Peter Duane

  United Nation Peacekeeping Mission

  • ad
  • 3 januari 2014 1:30am

  ze vragen om geld, dat is duidelijk, maar ik wil ze eerst naakt zien op de cam soms lukt dat, daar heb ik een soort sport van gemaakt

  • aniram
  • 13 januari 2014 11:35am

  Ook ik ben laats benaderd geweest door een scammer. Hij gaat alle daitingsites af. Onder de naam Raymond Gerard. En idd. Eerst met mooie liefdesgedichtjes, bloemen die hij nar mijn adres, war een naieve vrouw zoals ik snel voor smelt. Later vroeg hij mij voor geld. Hij zat nl vast in Afrika met een cheque die hij daar niet kon verzilveren enmoest een vliegtuig nemen en had daarvoor geen geld. Ik ben daardoor ook 1000 euro armer geworden. Hij blijft nog contact met mij opnemen en vraagt nog steeds achter geld, waar ik nu niet meer op inga. Noe noemt hij mij een leugenaar en bedrieger. Alles was in het engels.
  Dames, wees alstublief op uw hoede!

  • Hollander
  • 17 februari 2014 8:15am

  Ik wilde mijn auto verkopen en heb op een verkoopsite gezet, naar paar dagen kreeg ik een email in het engels dat die man interesse heeft in mijn auto, hij vroeg om de paypal account, en hij zou direct mij geld over maken. In het begin was ik zeer blij dat mijn auto zo snel en op een goeie prijs verkocht word, maar toen heb ik beetje aan getwijfeld dat hey wacht eens even hoe kan dat die man engels spreekt en hij maakt zo snel het geld over zonder je te kennen, toen heb ik een vriend om advies gevraagd, hij heeft mij gewaarschuwd dat het gat om zogenaade oplichters die probieren vi da paypal account je gegevens te vinden en geld uit je bank halen.

  • Manny
  • 9 maart 2014 12:32am

  Mensen, ik had er ook 1. Ik herken de naam Farina, van hierboven al genoemd.typte engels, alsof hetzo uit een rromannetje kwam.Zei dat hij weduwnaar was en een dochter had.Wilde tips over aandelen.zei dat hoj vrienden in het midden oosten had die wilden beleggen.Wilde van.mij wat tips.ik vertrouwde hem al gauw niet.hij hamerde erg op tips over aandelen. Wilde wel langs komen etc.ik ging strikvragen stellen, en eiste dat hij een foto stuurde. Kreeg natuurlijk 2 die hij van internet geplukt had.ik eiste een foto, met de krant van vandaag. Kon niet.toen vroeg ik of jij een foto wilde sturen, waarop hij een briefje met de datum van vandaag ophield.kon niet, want hij zat op post.hij zou het de dag erna doen, maar de dag erna was ik geblokkeerd. En er zijn veel fake profielen onder zijn naam.ik probeerde de echte anthony farina te mailen, maar dat lukte niet.

  • Stefan
  • 26 maart 2014 10:52am

  Ik ben via Badoo (datingsite) benadert door een vrouw (Joyce Ofosuah). Ik vroeg me af waarom zo’n mooie vrouw mij vanuit het niets benaderde, maar dacht er kan niks gebeuren dus laten we maar kijken wat er gebeurd. Ze typte in het gebrekkig NL. Al snel vroeg ze of we konden skypen. Ik dacht prima. dan kan ik zien of het daadwerkelijk een mooie vrouw is. Maar de webcam deed het niet ze kon alleen typen via skype. Ik vond dat vreemd. Ze wilde via skype omdat ze te veel berichten kreeg via badoo.

  hierbij de chat:

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎29 Hoi‏

  Leuk je te ontmoeten op hier ..‏
  Leuk je te ontmoeten op hier …‏

  ‎17‎:‎30 gesprek beëindigd 1 minuut

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎32 Ben je hier met mij nu?‏

  ik
  ‎17‎:‎33 ja‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎33 Dat is erg mooi en hoop zou hier een veilige plaats voor ons zijn, want er zijn zo veel mannen op Badoo zorgwekkend mij en ik haat het, want ik ben een man vrouw ..‏

  ik
  ‎17‎:‎34 Ik snap het niet.‏

  ‎17‎:‎35 als je zo snel via Skype connect dan is dit toch net zo min veilig !?‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎36 Ik bedoel, er zijn veel mensen op Badoo schrijven naar mij en ik haat het, want ik ben een man een vrouw en ik ben niet hier om te spelen met iemand gevoelens of iemand te kwetsen, ik hoop dat u mij begrijpt nu?.‏

  ik
  ‎17‎:‎37 okay‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎38 Lijken alsof je bezig bent, want het neemt je voor een zeer lange tijd voordat u reageren op mij, dus vertel me hoeveel vrouwen hebben jullie in contact met de tot nu toe?‏

  ik
  ‎17‎:‎39 je spreekt helemaal geen NL?‏

  ik zag net ineens de taal van Engels in Nederlands veranderen‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎40 Ik spreek nederlands, maar ik heb liever engels heel goed dat is alles ..‏

  ik
  ‎17‎:‎40 Wat wil je van mij‏
  wat verwacht je van mij‏
  ik ben een eerlijke man‏
  maar heb het gevoel dat er hier iets niet klopt‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎42 Ik ben ook eerlijk vrouw en waarom zeg je dat je een gevoel dat er iets mis is, ik woon nu hier in Ghana en onze moedertaal is Engels, dus ik schrijf engels beter dan het Nederlands en ik zeg je. Geloof me en ik ben hier niet om spelletjes met iedereen te spelen ..‏

  ik
  ‎17‎:‎44 Ik zal je uitleggen waarom ik dat zeg:
  1. je profiel op badoo zegt dat je uit Rome komt
  2. Je zegt dat je NL spreekt en dat blijkt vertaald te worden. Niks mis mee, maar wek dan niet de indruk dat je NL typt
  3. je stuurt mij uit vele mannen een bericht.
  4. je zoekt naar een man over heel de wereld. Dat lijkt wanhopig
  5. Je ziet er harstikke knap uit‏
  ps I will continue in English‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎45 Oh okay, So tell me where ar eyou njow and so far how many women are you having in contact with?‏

  ik
  ‎17‎:‎46 why do you want to know this. I’m not dating anyone at this moment.‏

  I only have chatcontact with a few woman‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎47 You asked me why do i want to know this, Because we just met and we have to get to know more about each other and see’s what the future holds for us and no one is here to play with anyone Feelings.‏

  So tell me are you at home now?‏

  ik
  ‎17‎:‎47 yes‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎48 I am an honest and good christian who loves being surrounded by family, friends and holidays. I am ready for a serious relationship and I really look forward to starting that with the right person.‏

  ik
  ‎17‎:‎49 I understand that.‏
  I believe that things must grow between eachother‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎51 Oh yes of course its been a few months now when i lost my Father in an Accident and i now only have my Mother and my two brothers. So i would liek to find a man whom is carring and his ready to take good care of me and also make me the happiest woman in the whole world..‏

  ik
  ‎17‎:‎52 I think happiness comes from yourself. You must be happy by yourself‏
  a partner can only then be a good partner‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎53 How can you be happy when you are single without Partener.‏

  ik
  ‎17‎:‎53 If happiness depence on the partner it is not good in my opinion‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎53 I am an honest,loyal, passionate, generous, giving, affectionate, sexual, supportive, sensitive, and a good listener who is easy to get along with. I am outgoing and very spontaneous.‏

  ik
  ‎17‎:‎53 I have 2 nice children and several friends‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎55 That is very nice of you so tell me do you belive in God and do you go to the Church because i am a good christian and would like my Partner to believe in what i do‏

  ik
  ‎17‎:‎56 Sorry I’m not really believe in God. I think there must me some sort of God‏. but I don’t go to church‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎56 Sorry i am not interested‏

  ik
  ‎17‎:‎56 good luck.‏
  ‎17‎:‎57 I wish you all the best !!!‏

  Joyce Ofosuah
  ‎17‎:‎57 Same‏

  EINDE CHAT

  Gisteren had ik het over dit voorval van eerder deze maand. Toen zei iemand mij dat als je zegt dat je gelovig bent ze je daarop proberen te pakken omdat je dan andere eerder zou willen helpen met geld.

  • Charlie
  • 17 april 2014 3:43pm

  Hallo,

  Kent iemand de naam Daniel Martinez?
  Hij geeft aan dat hij een contract van Petronas moet afkopen en heeft daarvoor geld nodig. De tante van mijn vriend heeft nu dus inmiddels al 20,000 eurie gestort en wil maar niet luisteren naar alle waarschuwingen en feiten die wij over deze man aandragen.

  • Tio
  • 24 april 2014 4:43am

  een ervaren internetter zou die scams zo moeten kunnen herkennen.

  • Mbm
  • 7 mei 2014 9:12am

  Hallo

  Ik ben ooit ook benaderd gekomen met een Amerikaanse militair , dat dacht ik in eerste instantie.Hij was weduwe met een dochtertje. zijn vrouw zou door een auto ongeluk om het leven zijn gekomen.
  En heb toen ook best veel geld verloren €4000 omdat ik blind was van liefde.
  Leuke foto`s maar later bleek hij van een Afrikaanse bende te zijn.
  Had informatie bij een goede kennis gedaan die advocaat is .En hij zei me dat ik opgelicht werd en dat er totaal niks van waar was.
  En toen ik dat wist nadat ik het geld verloren had .kon ik niks meer doen. Heb hem geblokkeerd en verwijderd.
  En nu telkens als me iemand aan sprak op Tagged en ze vroegen voor geld .
  Heb ik ze duidelijk gemaakt dat ik daar aan niet doe , en dan krijg je de opmerking je houd niet van me.
  Ik zou je kan niet van iemand houden als je die persoon nooit heb gezien.

  • Marian
  • 7 juni 2014 1:17am

  hallo, via FB onlangs ook met een scammer in contact gekomen Andrew Cruz. vond het al vreemd dat hij idd weinig tot geen gegevens had op zn tijdlijn en zn own company niet te traceren is ook niet in the Yellow Pages. Hij begon met Can I help you regulare your income? ik had zoiets van huhhh? waarom bemoei jij met mijn financien? had hij het over re-invest, heb gelijk gezegd ik investeer alleen in mijn kinderen en bij geen enkele bank of wie dan ook!. vond hij dat ik wantrouwend was en dat ik mensen moet vertrouwen want die zullen je niet teleurstellen! tuurlijk meneer Cruz droom verder! heb hem verteld over Catfish en dat hij zn webcam moet aanzetten, heeft hij niet en hij gaat 1 kopen wanneer hij vrij is. tring tring ging al bij mij af! hahahaha! hij scheet 10 kleuren de volgende dag was zn profiel verwijderd! Loser! Dus mensen idd oppassen laat je je niet makkelijk verleiden met de woorden van babe, I miss you so much and I am falling in love with you bla bla bla!

  • Marianne
  • 13 juni 2014 4:18pm

  @Charlie

  klinkt heel bekend, alleen dan onder een andere naam: Ben Tozzi. zoekt zijn slachtoffers uit op facebook. het gaat hem puur om het geld. ABSOLUUT GEEN GELD OVERMAKEN!!!.

  Charlie :Hallo,
  Kent iemand de naam Daniel Martinez?Hij geeft aan dat hij een contract van Petronas moet afkopen en heeft daarvoor geld nodig. De tante van mijn vriend heeft nu dus inmiddels al 20,000 eurie gestort en wil maar niet luisteren naar alle waarschuwingen en feiten die wij over deze man aandragen.

  • jo
  • 21 juli 2014 4:44pm

  ik ben benaderd door ebe raynerr juann stuurde leuke fotos lieve mails enzenz voegde me toe op skype zegt in afganistan te zitten en na ma toe wil komen maar het leger zegt dat ik her voor moet schieten kreeg mooie mails van het zogenaamde leger, ik trap er niet in en ben aan het googlen na de echte persoon achter de foto.s
  ik heb al paar sites aangeschreven om ze te waarschuwen kent iemand deze persoon

  • Elisabeth
  • 5 augustus 2014 10:16am

  Ik kreeg via een Duitse datingsite contact met ene Timothy Norwood uit Canada. Had al gauw door dat het een scammer is. Kon twee foto’s terug vinden. En het is een kwestie van het kopieëren en plakken van een stuk tekst uit de mail. Hij had vanuit Canada een contract gekregen in Zuid Afrika. Gauteng.
  Zijn e-mailadres is ntimothy505@hotmail.com of ntimothy505@yahoo.com.

  • Jolien
  • 7 augustus 2014 3:15pm

  Hallo Jo,

  Heb net je reactie gelezen over de man die je contacteerde met de naam
  Raynerr Juann.Ik ben toevallig rond diezelde periode gecontacteerd geweest met dezelfde profiel(us army,vrouw verongelukt,dochter)
  Eerst geloofde ik al wat hij me schreef tot hij begon te vragen naar mijn financien.Uiteindelijk heb ik besloten gewoon niet meer te reageren,aangezien het om een onbetrouwbaar persoon gaat.
  Groetjes

 2. Hi there, kan iemand mij meer informatie geven over de widget waarvan in de aanhef sprake is, die men kan gebruiken om te controleren vanwaar de scammer afkomstig is en foto’s kan controleren
  als 63 jarige man krijg ik vele verzoeken van scammers, ik speel hun spelletje altijd wel een tijdje met gedachte, terwijl ze mij bezighouden laten ze een ander met rust, maar extra info over hun is zeer welkom, zodat ik ze op een bepaald in de hoek kan drijven.
  Dank bij voorbaat en groetjes aan allen

  • Elisabeth
  • 10 september 2014 8:19am

  @staf van leemput

  Ik vond de foto’s op http://www.tineye.com. Groet, Elisabeth

  • Maria antoinette
  • 10 september 2014 8:54pm

  Wie kan me helpen…ben benaderd door Derick Fazier Hopkins, via facebook, hij zou colonel zijn en in Afghanistan zijn voor de US army……stond opeens via facebook met een bericht bij mij en een paar fotos van de militaire akademie westpoint USA.. heel geanimeerde brieven, goed geschreven, geen taalfouten..geeft echter weinig of nauwelijks antwoorden op vragen…gaat met retirement binnenkort…heeft een adres opgegeven in Columbus (oHio), het huisje is een krot..
  Ik heb veel bronnen aangeboord, maar niemand heeft een antwoord…het kan best zijn dat hij bestaat..maar soms is het Fraser, er vallen me dingen op, tijdverschil met mail..7 uur…is USA..tijdsverschil Afghanistan is 3, 5 uur ..misschien weet iemand iets…

  • Slavica
  • 17 september 2014 6:47pm

  Wie kan me helpen
  Ik ben opgelicht van 10.000 euro door een Amerikaanse leger (sergeant) Richard Turker ( Weggen). Hij zat in Nigeria als leider van Amerikaanse leger. Hij had een zoon Michael Weggen en die heeft ook aan mij geschreven. En noemde hij mij mama. Richard heeft mij op Facebook in november gevonden. Foto’s van hem waren van een Amerikaanse held Salvatore Giunta. Maar ja ik wist dat niet en ik dacht dat hij was die persoon op de foto. Richard vroeg geld voor verlof om naar mij toe te komen.Ik dacht dat zo is en ik zeg ja is goed. Hij gaf mij adres van generaal David Adebayor waar ik naar toe geld heb opgestuurd via Westen Union en Monogram dom van mij maar ja als je eerlijk ben dan denk je dat iedereen eerlijk zijn. Dus nu heb ik allen zo genaamd zijn zoon Michael Weggen Turker let jullie op voor deze Nigeriaanse oplichters.
  Kan iemand mij helpen of is er nog iemand wie heeft mee gemaakt als ik met Richard Turker
  en Erick Jansen geb. datum is 12-0501960 en hier is zijn telefoon nummer 0044-70-35919202

  • Slavica
  • 17 september 2014 6:50pm

  PAS OP ALSTUBLIEFT VOOR DEZE OPLICHTERS !!!!!!!!!!
  Deze mensen verdient niet om te leven.
  Moet gestaafd worden en in de cel 100 jaar lang.
  Groetjes Slavica

  • Sonja
  • 24 september 2014 3:26pm

  ik ben dus ook opgelicht door iemand met de naam Peter martinez.
  3 jaar geleden zijn vrouw verloren aan kanker, wilde een nieuw bestaan opbouwen in Rotterdam.
  Dochter van 11 jaar zit nog op kostschool in london.
  Persoon in kwestie zit in de olie en doet veel zaken in dubai.
  Persoon ontmoet via een dating site,
  Mensen pas op voor deze persoon

  • James
  • 25 september 2014 6:55pm

  Mensen, ik zit ook veel op datingsites, mede omdat ik eenzaam ben en op zoek ben naar een vrouw. Genoeg te vinden op datingsites zou ik zeggen. Gellof me 1 ding, als het te mooi lijkt om waar te zijn, IS het ook vaak te mooi om waar te zijn. Tegenwoordig zeg ik meteen op voorhand dat ik werkeloos ben en geen rooie rotcent heb. Dit helpt over het algemeen wel om het kaf van het koren te scheiden. Misschien een tip om minder last te hebben van Scammers

  • James
  • 25 september 2014 6:59pm

  Nog even een aanvulling op mn vorige bericht.. bijna vergeten.

  Wat ik ook altijd zeg, is dat ik nooit en te nimmer, om wat voor reden dan ook, geld zal overmaken naar iemand, als ik ze niet persoonlijk heb ontmoet.

  • Nina
  • 22 oktober 2014 11:50pm

  Scammer Raynerr Juann, jraynerr@gmail.com

  Raynerr Juann met on badoo and he added me on skype for 3 months had daily conversations, emails with promises of eternal love, marriage and photographs. The story is the same, afghanistan, daughter and wife dead, application card account and payment of license to leave the exercito.Fiz google search of his name and saw that it was a scammer I confronted him and he did not want to talk about it .Cuidado !!!!

 3. @Nina

  Nina :
  Scammer Raynerr Juann, jraynerr
  Raynerr Juann met on badoo and he added me on skype for 3 months had daily conversations, emails with promises of eternal love, marriage and photographs. The story is the same, afghanistan, daughter and wife dead, application card account and payment of license to leave the exercito.Fiz google search of his name and saw that it was a scammer I confronted him and he did not want to talk about it .Cuidado !!!!

 4. Ik zou graag wat meer foto’s willen zien van dit soort figuren. Het is daarom ook, dat ik deze mogelijkheid op mijn site wel heb en is te vinden in het forum. Het staat NIET toegankelijk voor het publiek, aangezien er lolbroeken zijn, die zo’n forum volstouwen met linken naar pornosites. Een tweede is dat er ook pikante foto’s geplaatst mogen worden, dus een 18+ grens bij aanmelden. Op scamhunter is iedere informatie van harte welkom. Ook via info mail adres zijn bijzonderheden van harte welkom, zodat elk schatje een eigen profiel krijgt. Overigens staat nog veel meer info op de site, waaronder Badoo en andere sites. Met vriendelijke groet, MW

  • mentos
  • 14 november 2014 7:28am

  Ik heb ook zo’n dergelijk geval nu lopend. Vrouw uit Ghana.
  Ze is te mooi om waar te zijn.
  Chat via mail, Skype maar ook nu via whatsApp want ik heb haar nummer gekregen. In eerste instantie lief, oprecht en geïnteresseerd.
  Net was ze geil en heeft ze een showtje opgevoerd.gek genoeg via Skype geen geluid dus vermoedelijk een opname?
  Het was wel erg lekker b.t.w
  Geniet ervan zolang het duurt want elk wel denkend mens doortast dit toch?
  of is dit the real deal? :p
  Ze heeft me nu om geld gevraagd €220,- om de rekeningen te betalen en voor het huishouden.Wie vraagt dat nu aan een onbekende? Beetje captain obvious hoor!
  Ik zei gekscherend dat ik het wel kwam brengen maar dat zag ze niet zo zitten omdat ik dan niet meer weg mag bij haar.
  Ik vind het onvoorstelbaar Hoe ver deze mensen gaan om geld af te troggelen.
  laatste wat ik doe is vragen om persoonlijke gegevens zodat ik zou moeten weten wie ze is. Ook bel ik het nummer op misschien wel een kerel?
  Iemand hier ervaring mee? Ik bedoel met deze “nieuwe” generatie die blijkbaar telefoonnummers geeft?

  • Margo
  • 16 november 2014 10:23pm

  Hoi,Ik ben in contact met een man via Badoo.Hij is een sergeant in t amerikaanse leger en nu gelegerd in Afghanistan.Hij wil me graag ontmoeten en vraagt daar geen geld voor maar wel dat ik een verzoek indien zodat hij met verlof kan gaan.Wie heeft tips voor mij om erachter te komen of hij echt is of een scammer?

  • Margo
  • 16 november 2014 10:24pm

  Het klikt zo goed en ik twijfel zo enorm wat ik moet doen,help

 5. @ Margo Hoe lang ken je de man? Wat weet je van hem? Heeft hij al eens foto’s opgestuurd: niet eentje maar meerdere? Vooralsnog zou ik wantrouwend zijn. Mogelijk misbruikt hij je om het verlof in de wacht te slepen. Mijn advies: niet op zijn verzoek ingaan en eventueel door blijven corresponderen. Als hij afhaakt, weet je dat hij niet te goeder trouw is.

  • dixie de bois
  • 17 november 2014 3:58pm

  ik ben net verliefd geworden op deze vent???

  het is niet waar he

  kan je me contacteren aub

  mvg dixie

 6. @ dixie de bois Over welke vent heb je het? Op welke reactie reageer je?

  • dixie de bois
  • 17 november 2014 5:38pm

  op die van vero dec 2013

  ik kan mijn ogen niet geloven

  • dixie de bois
  • 17 november 2014 5:39pm

  ryan westgate

  • dixie de bois
  • 17 november 2014 5:40pm

  margo… ik heb mijn zogenaamde droom piloot ook op badoo gevonden

  tsjonge

  • dixie de bois
  • 17 november 2014 6:03pm

  hi dick

  zou ik met die vrouw in contact kunnen komen?

  vero dec 2013

  ik ben nog steeds niet zeker

  • margo
  • 17 november 2014 7:53pm

  hoi
  ik wil nog wel even reageren.de man waar ik t over heb heet scott Wayne parker.ik heb geen idee of hij een scammed Is hoor maar wil liever voorzichtig zijn en meer informatie over hem.hij heeft me tot nu toe nergens om gevraagd alleen om een verzoek in te sturen om verlof wat ik wel vreemd vind en daardoor ook meer wil weten.hij heeft me idd een aantal foto’s gestuurd en heeft me ook gebeld.vlgs hem is t een sat telefoon en andere mogen ze niet gebruiken omdat hij op missie is in afghanistan.
  Mijn zoon is degene die zei dat ik op moest passen omdat t wel eens een scammed kon zijn maar ik weet dus niet hoe ik daarachter kan komen.

  • dixie de bois
  • 18 november 2014 11:48am

  @margo
  hi margo

  ik heb deze week net hetzelfde meegemaakt en dank zij deze site heb ik hem te pakken
  hij is piloot in afganistan. ook op badoo ryan westgate
  raar is dat jij een verzoek moet sturen
  de soldaat in kwestie doet die aanvraag zelf
  mijn droomprins kon niet bellen en de uwe wel hahahaha
  geloof me het is niet echt
  wat zoekt een amerikaan in belgie?
  ik heb een week dag en nacht gechat en de foto’s zijn subliem maar af en toe zei mijn intuïtie dat er iets niet klopt
  heb je via mail ook een mooie lange brief gekregen?
  die was hij aan het typen tijdens ons gesprek op badoo
  op nog geen 10 min was die klaar… tijdens praten…?
  mijn email is freespiritdix@hotmail.com
  we kunnen de situatie vergelijken als je wil

  grtjs dixie

  • kirsten
  • 6 december 2014 1:25am

  ik ken hem ondere de naam James Stevens, zelfde verhaal, contract afkopen bij Petronas in Maleisie..vroeg om 6000 US dollars na 2 maanden idiote liefdes berichten…nadat ik steeds nee bleef zeggen was het..hoe kan je me dit aandoen enz…niet intrappen !!!!

  • Ingrid
  • 7 december 2014 2:11pm

  @margo
  Hi Margo

  Kan je misschien zijn foto’s voor me opsturen, ik weet verschillende sites waar je zo kan zien of die foto’s gestolen zijn en of die persoon een scammer is.

  • nelly
  • 23 december 2014 7:35pm

  @Margo
  Hi ik heb ook een sergeant gevonden op Badoo een man genaamd Mike Smith. Weduwnaar met 1 zoon Peter. Stuurt me diverse e-mails met liefdesverklaringen, Nu vroeg hij geld voor de verjaardag van zijn zoon Peter 700 euro ik heb dat niet gedaan natuurlijk. Speelt op mijn gevoel zegt je kunt onze zoon toch wel helpen ! Mike Smith sergeant in het Amerikaanse leger in Afghanistan gaat in maart uit dienst om in mijn stad een huis te kopen en daar met zijn allen in te wonen een huis met een zwembad. Wil next Christmas ook een auto voor mijn kopen maar dat wil in niet. Is ook gelovig. Wil een familie en wil de mijne graag leren kennen. Hij heeft geen ouders meer en is het enigste kind.
  Wie o wie kent deze man ?

  • Harry
  • 8 februari 2015 4:35pm

  Ik ben geschokt, na alles wat ik hier lees, en ja…ik ben zelf ook slachtoffer, ik ben ook opgelicht met mooie en geloof
  waardige verhalen voor….29.000 euro
  Ik zit nu in zak en as…mijn laatste spaarcentjes zijn weg….sta 2200 euro in het rood bij de bank….en als er iemand is die mij kan vertellen hoe nu verder?? graag doe het, want ik ben het leven echt helemaal zat met die criminal scammers all over the world.

  Ik weet het ff niet meer allemaal, een ding weet ik heel goed….ik ben kapot gemaakt…een eerlijk man opzoek naar wat geluk en happiness…een nieuw goed leven met een leuke vrouw…is helemaal naar de filisteine geholpen door dit soort scammer figuren

  Ik hoop van iemand of wie dan ook iets te horen….maar een ding…bespaar me je commentaar van…eigen schuld…stommeling en what ever…daar zit ik niet op te wachten nu.

  • Harry
  • 8 februari 2015 4:37pm

  Misschien vind ik via deze site nog en fijne vrouw…wie weet

  • Carin
  • 14 februari 2015 11:29am

  Harry
  Het lullige is het geld zie je niet meer terug je heb t namelijk vrijwillig overgemaakt. Dus sorry om het te zeggen maar daar is niks meer aan te doen. En ja ze weten het mooi te vertellen ik persoonlijk zit altijd al te wachten tot die vraag komt de meest uitlopende redenen zie je voorbij komen en het maakt niet uit op wat voor site je komt of het nu badoo, lexa, skout is ze zijn overal
  Het enige wat je zou kunnen proberen is om aangifte van oplichting te doen maar of dat echt iets uithaalt! En wees verstandig trap er gewoon niet meer in. Echte mensen vragen niet om geld ik wens je veel geluk met het vinden van je mrs right.

  • Petra
  • 20 februari 2015 9:08am

  @nelly

  Nelly,
  Ik heb contact gehad met een Peter Smith met een zoon Mike..Zou ook in Afghanistan zitten. En uiteraard geen geld betaald.

  • Harry
  • 27 februari 2015 2:24pm

  Carin :HarryHet lullige is het geld zie je niet meer terug je heb t namelijk vrijwillig overgemaakt. Dus sorry om het te zeggen maar daar is niks meer aan te doen. En ja ze weten het mooi te vertellen ik persoonlijk zit altijd al te wachten tot die vraag komt de meest uitlopende redenen zie je voorbij komen en het maakt niet uit op wat voor site je komt of het nu badoo, lexa, skout is ze zijn overalHet enige wat je zou kunnen proberen is om aangifte van oplichting te doen maar of dat echt iets uithaalt! En wees verstandig trap er gewoon niet meer in. Echte mensen vragen niet om geld ik wens je veel geluk met het vinden van je mrs right.

  @Harry

  @Carin

  • Jo
  • 2 maart 2015 12:24am

  @Harry

  @Harry
  Het is mij ook overkomen.
  Sublieme liefdesverklaringen met als doel geld uit je zak kloppen. Ik ben er ook ingetrapt ondanks mijn twijfels. Hij was zo geraffineerd en beloofde zoveel….. Te mooi om waar te zijn blijkt dus ook inderdaad te kloppen helaas.
  Een love-scanner neemt niet alleen je geld maar erger nog vind ik je vertrouwen. Ik ben mijn zelfvertrouwen deels kwijt geraakt en in mannen nog veel meer. En dat weer terug winnen valt niet mee.
  Je bent helaas niet de enige maar ik hoop voor je dat je snel uit de misère bent en je droomvrouw vind.

  Veel geluk!

 7. Geachte lezers/schrijvers. Ik ben al 8 jaar intensief bezig met dit soort praktijken en moet nog zeker nog 40 keer trouwen. Op mijn site (scamhunter) staat veel informatie. Maar er staat nog lang niet alles op. Wat ik wel aanraad is om Google Reverse Image Search te gaan gebruiken. Hiermee haal je meer informatie binnen van een foto die on-line staat. Het is onmogelijk om specifiek één naam te vermelden, aangezien een naam fictief is. Aangifte doen is mogelijk, echter zijn een aantal factoren zeker van belang. Is het contact uit het buitenland, dan beginnen de problemen in verschillen van wet en regelgeving. Maar niets doen is ook frustrerend. Dat is dan ook de reden dat ik een forum heb, waarbij je foto’s kunt plaatsen. Veel reacties betekend ook veel antwoorden of kan leiden tot daadwerkelijke aanpak. Helaas is het zo dat aan iedere aangifte een prioriteit zit. Een bedrag van enkele tientjes staat regelrecht tegenover een hoog bedrag. Ik heb één melding gehad en dat gaat hoger dan een ton. Het forum staat overigens open om te lezen, echter schrijven heb ik alleen toegankelijk staan voor geregistreerde personen. Ik doe met deze gegevens niets. Ik voorkom alleen dat het forum binnen één dag vol staat met duizenden linken naar porno sites. Ik garandeer 100% privacy aangezien er een samenwerking is met een particulier digitaal rechercheur.
  Met vriendelijke groet, MW

  • Hans
  • 28 april 2015 9:44pm

  Een vriendin van mij heft ook zoiets aan de hand. Vrienden zegt ze van haar zijn ruim 7 weken terug op vakantie gegaan naar Afrika. komen ze vervolgensop Skype die mensen en vragen ze aan haar of ze 1500 euro konden lenen om dat hun creditcard was gestolen. Hun vakantie zat er bijna op namelijk en ze hadden een enkele ticket gekocht. Dus die 1500 euro hadden ze nodig om terug te komen. Ze leent hun dat geld en een week later nog niemand terug dus zij legt contact via Skype en vragen ze haar nog eens 500 want het was niet genoeg zeiden ze. Dat heeft ze gelukkig niet geleend want ze zei ik wil eerst mijn 1500 euro terug want ik zou het terug krijgen van jullie. Nu 7 weken verder zijn die mensen nog niet terug van hun bestemming en ze hoort niets meer. Dit is hun naam O.Boudim ze zeiden dat ze in Breda woonden tegen haar en ze schijnt er ook wel eens op bezoek te zijn geweest. Die man had gezegd dat ie een Im en Export bedrijf had in Breda. We zijn aan het zoeken geweest maar nergens een Bedrijf wat van hem is. Dus waarschijnlijk heeft ze ook te maken met en stel oplichters. Dit wilde ik effe kwijt, misschien nog meer mensen die deze persoon kent laat dan een reactie achter. Dank jullie wel

  • Paula
  • 4 juni 2015 7:04pm

  Wie kan me helpen?

  Ik denk dat ik ook ben opgelicht.

  Door iemand van de UMSC Amerika. Hij zit nu in Afrika te strijden tegen Boko Haram. Hij zou normaal deze week in Belgie aankomen, maar omdat ik ‘later was met de betaling’ kon hij pas de 2de of 3de week hier zijn…
  Hij sprak heel goed engels en heeft me zelfs woorden bijgeleerd 🙂
  Heb, erg genoeg, mijn partner voor hem verlaten. En dat allemaal voor niks nu blijkt.

  Heb hem nu al 4 dagen niet meer gehoord terwijl we altijd dagelijks chatten, supergoed overeenkwamen. Heb hem in mijn leven gelaten en heb er zoooooo’n spijt van!
  Het vertrouwen is volledig weg in de mensen…

  We hebben zelfs 2x gebeld en het klikte enorm goed.
  Ook ik heb geld via WU verstuurd. Domme ik!!

  ik heb al zo mijn best gedaan om hem op te sporen op internet, maar vind niks terug van die man.
  Nu denk ik er zelfs aan om mariniers te contacteren om te zien of zij hem kennen of niet.
  Ik moet dit gewoon weten (wie het echt is) en die man aanspreken dat zijn foto’s gebruikt worden voor scam.

  Zijn er bepaalde sites waar ge kunt zien of het een scammer is? (Ondanks het feit dat ik zijn naam nergens tegenkom op scamsites)?

  Hetgeen waaraan ik hem zou herkennen zijn zijn tattoos! Die zijn best wel opvallend. Maar zelfs daarop kan ik niks zoeken 🙁

  Wie kan me helpen?

  • Paula
  • 4 juni 2015 7:05pm

  Het is USMC*
  @Paula

  • Paula
  • 4 juni 2015 7:09pm

  Dat zei mijn scammer ook. Dat het een sateliettelefoon is.
  Ik moest dan geld overmaken via WU en dan kon hij een kaart kopen met belkrediet op.

  Nu… 1x heeft hij ‘zelf’ die kaart betaald om me te verrassen.
  @margo

  • Paula
  • 4 juni 2015 7:12pm

  Hey

  +44 is de landcode van Groot-Brittanië…
  @Slavica

 8. Beste Paula,
  Niemand kan u helpen. Neem uw verlies en leer ervan dat sommige mensen niet te vertrouwen zijn. Een tip: stuur nooit, maar dan ook nooit geld. En lees mijn lijstje: Hoe herken je een scammer.

  • Joe
  • 13 juni 2015 9:48am

  Hi Guys,

  Sorry guys that I am writing in English but I am sure most of you will understand what I am writing.
  Anyone doing business with “Prolin.com” software should be careful,investors be aware that the owner of that company (Jeroen Herman Mol) is a scam artist who lured potential investors with promises of high returns that he has no intention of delivering. He will at some point declare the company bankrupt to avoid prosecution. The amazing thing is,that the Dutch law allows him to this over and over as he opened new companies eachtime with a different name,his partner in crime is “Sjaak Koole”,these individuals have a long list of victims,ranging from simple employees to investors in U.K. and the Nertherlands. Do not take my word for it,just investigate “Jeroen Herman Mol” aka “Jeroen Mol” and you will see that he never had a company which has not gone bankrupt,funny enough he has started no less than 13 companies.

  • Mirjam
  • 2 juli 2015 1:50am

  Kent iemand een James white? Contact mee via Lexa. Had een profiel met 4 foto’s, perfect Engels, komt uit Amerika maar werkt op een boortoren van Exxon oil. Belde me vanavond met een vreemd accent. Woont in Tampa Bay Florida. Vraagt geen geld, maar komt naar Nederland toe voor een date????

  • ilona
  • 4 juli 2015 1:08am

  hallo mirjam

  ik ben geschrokken toen ik je bericht las,ik ben ook benaderd door james white via lexa,precies het zelfde verhaal woont in tampa en werkt in schotland op een booreiland exxon oil,hij heeft mijn nu al een aantal keren gebeld en gemailt,had het binnen een week zelfs al over trouwen hahaha,hij wil dat ik naar schotland kom,en zegt dat hij me mee wil nemen naar florida,omdat zijn moeder me dol graag wil zien,dit is dus een mega bedrieger,kijk uit mirjam.
  hij heeft inderdaad nog geen geld gevraagt maar dat komt dan nog wel,ik trap er niet in,want vertrouw hem voor geen meter.hij wilde eerst ook naar mijn toe komen,naar amsterdam voor een date,maar heb ik afgeketst.

  • ilona
  • 4 juli 2015 1:12am

  dit bericht kreeg ik van james white op 2 july
  Good evening darling

  How are you doing and how are you enjoying the weather,i will be done with my project here tomorrow and will be free to have enough rest and even plan holiday,my mother got home safe and since she returned back she calls me every minute and when i don’t take her call or the network is bad she calls the company office and ask them to link her up with me,what a stubborn mother guess she is keeping to her word that as long as am single am going to be her baby boy no matter how old are you..

  I am planning on going to Warsaw tomorrow night to purchase some cap valves for the oil rig i have been working on from an American company based in Poland since that what Exxon Mobil specifically are asking for i hope i will be able to use my equity since they are expensive so they can approve my payment from the British bank here,i think i will spend one night or two and be back on the 4th..

  God blessing on you beautiful

  Kisses
  James

  • ilona
  • 4 juli 2015 1:13am

  deze kreeg ik een dag later van james white
  hello james‏

  james white 3-7-2015 Dit bericht markeren
  Aan: colinda

  Dont melt away my love please wait for me and i will be back for you am already in Poland and will be signing off my deal tomorrow hopefully..

  I have fallen in love with you my darling,cant wait to share our world together..

  Love
  James

  • francisca
  • 4 juli 2015 4:58pm

  Mbm :
  Hallo
  Ik ben ooit ook benaderd gekomen met een Amerikaanse militair , dat dacht ik in eerste instantie.Hij was weduwe met een dochtertje. zijn vrouw zou door een auto ongeluk om het leven zijn gekomen.
  En heb toen ook best veel geld verloren €4000 omdat ik blind was van liefde.
  Leuke foto`s maar later bleek hij van een Afrikaanse bende te zijn.
  Had informatie bij een goede kennis gedaan die advocaat is .En hij zei me dat ik opgelicht werd en dat er totaal niks van waar was.
  En toen ik dat wist nadat ik het geld verloren had .kon ik niks meer doen. Heb hem geblokkeerd en verwijderd.
  En nu telkens als me iemand aan sprak op Tagged en ze vroegen voor geld .
  Heb ik ze duidelijk gemaakt dat ik daar aan niet doe , en dan krijg je de opmerking je houd niet van me.
  Ik zou je kan niet van iemand houden als je die persoon nooit heb gezien.

  Heet hij toevallig John E een militair die zegt dat ie in Kabul gevestigd is

  • francisca
  • 4 juli 2015 5:03pm

  Ik ben sinds twee weken geleden benaderd door een Gray K Harrison
  Die beweert militair te zijn in Afrika, maar in US woont nu pas gaat hij om geld vragen omdat hij op internet van een collega/vriend zit en hij zelf internet moet hebben maar in dienst mag je niet aan je geld komen.
  Ook ik heb nu sterk het gevoel dat dit ook een scammer is.

  • ilona
  • 4 juli 2015 7:34pm

  hallo francisca

  ja dat is 100% een scanner,trap er niet in meid,verwijderen blokeren is de beste oplossing

  • jan
  • 5 juli 2015 6:00pm

  ben nu met een meisje bezig,woont in zuid afrika komt uit gahna.zieke moeder woont nog in ghana…ze camt met me etc maar zijn momenten dat de cam niet wil..denk dat ze dan even pauze heeft want de antwoorden gaan dan ineens veranderen etc etc.nu al diep verliefd en wil hierheen komen na een dag typen lol..géén geld voor paspoort en de reis ja ja zal zo vragen of ze eens uit de kleren wil en zien of ze de moeite is om over te laten komen :)daarna bied ik aan daarheen te komen en samen met haar paspoort en ticket te kopen…..je snapt me wel 🙂

  • Mirjam
  • 6 juli 2015 12:39pm

  @ilona
  Dank je wel, Ilona…ik vroeg ook nog een selfie, maar kreeg weer een gewone foto opgestuurd. Hij wil deze week komen, maar ik ga het afketsen….dank je wel….de e-mails zijn bijna hetzelfde als ik kreeg …zo bedankt….ppfff

  • Mirjam
  • 6 juli 2015 12:44pm

  @ilona
  Heeft hij bij jou ook een helicopterongeluk gehad ? 🙂

  • ilona
  • 6 juli 2015 12:59pm

  hee mirjam

  jaaaaaaa hahaha,wat erg eigenlijk he,hij stuurd iedereen het zelfde mailtje
  hij had last van zijn hand en rug.hij belde me gisteren op,ik had hem op luidspeaker gezet,zodat mijn zoon zijn stem kon horen,hij zei mam,dit is zeker geen amirikaan maar een rus.het is een rus of pool mirjam,ik zei dat hij op moest zouten en zijn familie in florida in de maling moest gaan nemen.hij heeft het maar over zijn moeder,die me zooooo graag wil zien,hij zou me meenemen voor een paar dagen naar florida.ik had hem ook nog gevraagd of hij een paar foto,s vanaf zijn telefoon wilde nemen en op sturen,maar nee hoor,heb ik nooit gekregen hahaha,en waarom niet,omdat hij degene niet is van die foto,s ,er zit een heel ander persoon achter.ik kreeg nog zo een scammer op mijn facebook van de week ene barry j williams,bijna het zelfde verhaal pffffff,ze komen van alle kanten opzetten whahaha.je moet hem blokken en verwijderen mirjam,heb ik nu ook gedaan,want het is een mega oplichter die james white

  • Mirjam
  • 6 juli 2015 1:29pm

  @ilona
  Hoi Ilona

  Je weet niet hoe opgelucht ik ben…ik had al een vermoeden, ben me suf wezen surfen op internet, zijn foto’s ge upload op scammer sites om er achter te komen, of hij een scammer was….zo heerlijk dat mijn gevoel bevestigd is…..ik vond het meer een Afrikaans accent, maar wie weet, zijn ze met meerdere….😂😂😂😂😂😂😂

  Ik had Lexa ook al een bericht gestuurd, omdat zijn profiel ineens verdwenen was. Hij zei, dat hij deze eraf had gehaald, omdat hij mij ontmoet had….😂😂😂😂😂😘😘 oh echt erg.

  Maar alsnog super bedankt voor je reactie!!!!
  Groetjes,
  Mirjam

  • ilona
  • 6 juli 2015 1:55pm

  hallo mirjam

  dit meen je niet,dat zei hij ook tegen mijn hahah,hij had zijn profiel daar weggehaald omdat hij alleen oog voor mijn had,en niemand anders meer wil,ergggggg he ,en wij domme koeien trappen er gewoon met open ogen in pfff.
  ik ben ook heel blij dat we er op tijd achter zijn gekomen,en dat ik nu contact met jou hier heb,en dat dit inderdaad bevestigd wordt,dat we gewoon in de maling genomen worden,en wie weet hoeveel vrouwen nog meer,die zich hier op deze site niet melden,wij zijn heus de enigste niet hoor mirjam,zijn nog veel meer vrouwen die er onder getrokken worden door james white,en wie weet hoeveel geld ze al kwijt zijn aan hem,mijn heeft hij nog geen geld gevraagd,maar dat had niet meer lang geduurd,dat had gekomen vroeg of laat.ze proberen eerst je vertrouwen te winnen,en je dood bombaderen met lieve woordjes,hij wilde al met mijn trouwen na drie dagen contact , whahhahaha,hoe erg is dit?
  ik moet zeggen,ik vond hem heel leuk,maar hoe naief kan een mens zijn,dit gebeurd me echt nooit meer.
  ik heb me ook gek lopen zoeken naar informatie van james white,en kan ook totaal niks vinden,oja ook zou hij mijn toegevoegd hebben op facebook,hij kon me zogezegt daar niet vinden haha,ik had hem een link gestuurd naar mijn profiel op facebook,dat hoef je alleen maar aan te klikken en je staat op mijn profiel,maar nee hoor,james white kwam niet,nee natuurlijk niet,dan had hij allang door de mand gevallen.
  maargoed en ja wat jij zegt,het kan ook goed een afrikaan zijn inderdaad,daar dacht ik ook al aan,die stem door de telefoon pffff,ik weet niet hoor,lijk wel een junk,een verslaafde,zo sloom en grauw.
  jij ook bedankt mirjam voor je reactie,s en we houden contact hier
  groetjes van ilona

  • ilona
  • 6 juli 2015 6:58pm

  HOI MIRJAM

  HIJ HEEFT ME NET WEER DRIE KEER GEBELD,MAAR HEB NIET OPGENOMEN,NEEM DE MOEITE GEEN EENS MEER,ZONDE VAN MIJN TIJD EN ENERGIE.IK HEB GEEN ZIN MEER OM NAAR DIE ONZIN TE LUISTEREN,LIEVE WOORDJES EN BELOFTES ENZ,HIJ ZAL JOU NU WEL WEER GAAN BELLEN HAHAHHA
  GROETJES ILONA

  • Mirjam
  • 7 juli 2015 8:13pm

  He Ilona

  Ik heb een tegen bericht gehad van Lexa, dat het dus een scammer is…tussen de regels.
  Ze kwamen met allemaal tips. Ik heb ze een gepeperde mail terug gestuurd.
  Hier mijn reactie terug:

  Was er geen mogelijkheid geweest om degene die met deze persoon contact had, een waarschuwingsbericht te sturen zonder in details te treden?
  Hier zouden er waarschijnlijk minder vrouwen gedupeerd worden.

  Niet iedereen is even voorzichtig om te gaan onderzoeken of alle verhalen kloppen.
  Lexa pretendeert dat het een veilige site is, en natuurlijk kan er een onoprecht persoon tussen zitten, maar dat Lexa haar members niet informeert, vind ik een gemiste kans, en een onveilige kans.

  Ik hoop dat Lexa haar protocol aanpast, anders zullen er in de toekomst minder members te behoefte voelen om hun membership te verlengen. Er wordt een veilige omgeving gecreëerd die nu blijkbaar niet bestaat!!!

  Nog geen reactie op terug gehad, en sinds mijn laatste mail naar “James” ook niets meer gehoord…😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Denk het niet…maar als ie belt neem ik op en gang ik meteen op….moet ie toch iets betalen…😂😂😂😂😂😂

  Groetjes

  • ilona
  • 8 juli 2015 2:16am

  hallo miriam

  dus toch he,niet te geloven,ik snap iets niet he,hij had me gevraagd om naar schotland te komen,veronderstel ik had dat gedaan,wat had hij dan moeten doen?komen kon hij al niet,wat heeft hij er dan mee gewonnen? geen geld,helemaal niks,ik snap het hele verband hiervan niet,maar goed

  ik heb ook niks meer gehoord nu van hem,ik heb hem een vette mail gestuurd ,daar lusten de honden geen brood van,je voelt je zo in de maling genomen he,dus moest even mijn gram halen.

  ik had gisteren trouwens ook nog een mail gestuurd naar lexa met de vraag of ze kunnen achter halen of ene james white een scammer is,en dat hij nu al een maand van de site af is,ik kreeg een mail terug ,ik moest precies de periode en mijn naam enz door mailen pfffff,heb dat nog niet gedaan,laat het nu ook maar ik weet nu genoeg.
  maar eigenlijk wisten we dit al he miriam,maar veronderstel hij was geen scammer geweest,dan nog is het een bedrieger,hij gaat met mijn en met jou tegelijk in zee zeg maar en god weet hoeveel vrouwen nog meer.dus hele james white is gewoon op alle fronte een mega bedrieger.
  ik ben blij dat we elkaar hier hebben gevonden,en dat we er samen achter zijn gekomen dat deze man niet de moeite waard was en is,kunnen we dat tenminste afsluiten en achter ons laten.

  dank je wel voor je mailtje miriam ,ben blij dat ik dit hebt gelezen,want je blijft toch met vragen zitten,is hij echt of is hij nep,maar nu weten we het

  groetjes van ilona

  • Mirjam
  • 8 juli 2015 2:38pm

  He Ilona

  Ja hoor, ik heb het geld verzoek binnen…😂😂😂😂😂😂
  Ik heb gezegd dat ik hem help als ik een kopie van zijn paspoort krijg en zijn huisadres…😂😂😂😂😂😂
  Wat een sukkel!!!! Benieuwd of jij ook het geldverzoek heb ontvangen….hij wordt zogenaamd in Polen gegijzeld door het bedrog waar hij de spullen op kwam halen, hoe verzin je het? 😂😂😂😂😂😂
  Ik ben benieuwd of ik het gevraagde krijg, laat het je meteen weten.

  Groetjes,
  Mirjam

  Ps
  Ik ga hem ook om geld vragen…😂😂😂😂😂😂

  • ilona
  • 8 juli 2015 5:11pm

  hallo mirjam

  whahahhahaha echt waar?????? oh wat erg he,hahha hoeveel moest ie hebben?,en had hij dat via mail gevraagd?wat een hufter zeg.
  in polen gegijzeld haha lig in een deuk nu,ja inderdaad… hoe verzin je het.
  weet je wat ik denk ,als ik naar schotland was gegaan,had hij mijn opgebelt met de mededeling dat zijn geld niet werd geaccepteerd door de bank daar,en of ik het even voor had willen schieten,want hij gooide al een visje uit in zijn mail,kijk maar terug hier boven.

  nee ik heb nog geen geld verzoek gehad,maar ik had hem ook laten weten ,dat ik hem door had,en dat hij mijn binnenkort geld zou gaan vragen,en dat hij dat absoluut op zijn buik kan schrijven,dus dat durft hij bij mijn niet meer denk ik hihi.

  maar wees blij miriam,nu weet je daadwerkelijk hoe hij in elkaar zit,en kan je hem ook vergeten,dit is juist een hele opluchting vind ik,nu je weet wie er echt achter deze persoon zit.

  ik wil hem ergens mee pakken nu he,ik kook gewoon hahahaha,maar weet nog even niet hoe,moet ik nog over na denken.
  je krijgt echt geen kopie van zijn paspoort en zijn adres gegevens,of misschien valse gegevens,niet in trappen he miriam?
  ik hoor het wel weer van je meis

  groetjes en bedankt weer voor je mailtje
  ilona

  • ilona
  • 8 juli 2015 5:27pm

  ik ga hem uit zijn tent lokken miriam,ik speel nu het spel mee als hij mijn weer een mail terug stuurd,en hij mijn om geld gaat vragen,zeg ik dat ik het wil doen,vraag zijn gegevens,zodra ik die gegevens heb,maak ik gelijk melding bij de politie,maak hem helemaal kapot,ben hem zooooo zat

  ik heb hem net een super lief mailtje gestuurd,waarin ik heb gezegt dat het me spijt dat ik zo negatief over hem gedacht heb,en dat ik dol graag wat van hem zou willen horen whahahaha bah bah.,maar ik ga nu het spel mee spelen,zodra hij hapt,is hij mijn,laat hem maar zijn gegevens door mailen,dan hebben we hem miriam.

  ik laat het je weer weten

  groetjes ilona

Reacties niet mogelijk