Het raadsel van de webcam

Tina S heet ze. Uit Freestate, Zuid-Afrika, 23 jaar oud. Sinds vijf maanden heeft ze een profiel op Tagged. Er staan 27 commentaren op, waarvan drie een scammerwaarschuwing bevatten. Eentje zegt: ‘This a rotten scammer, her name is Emma from Australia.’
Als we chatten heet ze ineens Millicent Ackah, ze komt uit Ghana en is 28 jaar. Ik wijs haar erop dat ze volgens haar Tagged-profiel Zuid-Afrikaanse is. ’Oh yes, I am… is a long story to tell.’ Of last van geheugenverlies?
Ze is ook behoorlijk slordig, want de display image foto op Yahoo Messenger komt niet overeen met haar foto’s op Tagged. Ik stel voor foto’s uit te wisselen, maar die van haar komt niet goed over. Verschillende keren vraagt ze mij om mijn webcam te openen. Op mijn plagerige ‘You first’ reageert ze met ‘I will not, bye’. Dan open ik mijn cam en krijg het voor de hand liggende complimentje dat ik al zo vaak heb gehoord: ‘You look so great’.
Het duurt lang totdat zij haar cam opent (“I am fixing my cam’). Ze lacht, zwaait met haar handen en toont haar navel met piercing. Maar wie is dat? Deze dame vertoont wel een erg sterke gelijkenis met het pornosterretje Raven Riley van wie de foto’s regelmatig worden gebruikt door scammers. Maar dit is geen foto, dit is bewegend beeld.
Dan valt mijn mond open van verbazing, want zonder dat zij op cam haar toetsenbord aanraakt, vraagt ze mij: ‘Can you tell me more about you and what you are seeking for on the net?’ Mijn vraag hoe dat kan, blijft onbeantwoord en na een tijdje bevriest het beeld. Ze zegt dat haar cam problemen geeft en dat ze een nieuwe wil kopen. Hé, dat heb ik al eerder gehoord.
Maar een toetsenbord dat uit zichzelf tekst produceert, heb ik niet eerder meegemaakt. Is het technisch mogelijk om een webcam te simuleren met een van het net gepikt filmpje, want die staan ook op Riley’s site? Ik hoop ooit een wizzkid te treffen die mij dat kan uitleggen.

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks