Zachtnieuwsbericht

IMG_0001Opdracht 1: Maak op basis van onderstaande informatie een zacht-nieuwsbericht van ongeveer 15 regels.

Amerikaanse parkeermeters in Leiden
Amerika maakt parkeermeters die niet of nauwelijks kapot kunnen. Dat lijkt een uitkomst voor veel Nederlandse gemeenten waar nogal eens mensen met weinig maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel de parkeermeters regelmatig openbreken om zich aan de inhoud ervan te goed te doen. De gemeente Leiden heeft vorige week de Amerikaanse meter als eerste gemeente in Nederland op proef genomen. De nieuwe parkeermeter voldoet uitstekend want er is nog geen enkele meter opengebroken.
Wel worden er veel buitenlandse munten in de meters gevonden: Oostenrijkse schillings, Italiaanse lires, Joegoslavische dinars, Portugese escudos, Belgische franken en Amerikaanse munten. ‘In Amerika circuleert nattiurlijk niet zo veel vreemd muntgeld als hier, daarom zijn die meters er daar waarschijnhjk niet op berekend. De meters zullen wel wat worden bijgesteld zodat het gebruik van vreemde munten kan worden tegengegaan’, zegt de politiewoordvoerder desgevraagd.
In de meters worden vooral veel Belgische halve franken gevonden. Voor de tegenwaarde van een gulden kan men de hele dag met Belgische halve franken parkeren (de meeste meters in Leiden vragen 25 cent per 20 minuten).

bikinitopjesTaak 2: Maak een zachtnieuwsbericht op basis van onderstaand persbericht, eventueel aangevuld met eigen informatie over aangebrande zuurkool.

PERSBERICHT

Vrouw laat zuurkool op vuur staan en belt politie
Een Schiedamse vrouw, personalia onbekend, belde zondagmiddag vanuit Den Briel naar de politie in Schiedam, om te zeggen dat ze in haar woning aan de Rotterdamsedijk een pan met zuurkool op het vuur had laten staan. De vrouw was vergeten het vuur uit te zetten, maar kwam daar in Den Briel pas achter. Daarna heeft ze de politie gebeld, nadat ze tevergeefs kennissen en vrienden probeerde te pakken te krijgen. Agenten zijn vervolgens de woning ingegaan, waar ze het vuur hebben uitgezet. De zuurkool was overigens nog niet aangebrand.

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks