Veel voorkomende afkortingen


Amlo: Anti-Money Laundering Office
AoT: Airports of Thailand (beheerder van zes vliegvelden, o.a. Suvarnabhumi en Don Mueang)
APC: Association for the Protection of the Constitution
AWZI: Afvalwaterzuiveringsinstallatie
BAAC: Bank for Agriculture and Agricultural Cooperatives
CAAT: Civil Aviation Authority of Thailand
Capo: Centre for the Administration of Peace and Order (orgaan dat verantwoordelijk is voor toepassing van de ISA)
CDC: Constitution Drafting Committee (commissie die de grondwet van 2017 heeft geschreven)
CIB: Central Investigation Bureau
CPTPP: Comprehensive and Progressive Agreement for Trans-Pacific Partnership, een nieuw gevormd blok van 11 landen nadat de VS zich had teruggetrokken uit het Trans-Pacific Partnership.
CSD: Crime Suppression Division (recherche)
DDPM: Department of Disaster Prevention and Mitigation
DNP: Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation
DoA: Department of Aviation
DSI: Department of Special Investigation (vergelijkbaar met de FBI)
EEC: Eastern Economic Corridor
ERC: Energy Regulatory Commission
FCCT: Foreign Correspondents’ Club of Thailand
FDA: Food and Drug Administration
FFP: Future Forward Party
FTA: Free Trade Agreement (vrijhandelsovereenkomst)
GDP: Gross Domestic Product (bruto binnenlands product)
HRW: Human Rights Watch
IB: Immigration Bureau
ISA: Internal Security Act (noodwet die de politie bepaalde bevoegdheden geeft; minder streng dan de Emergency Decree – noodverordening)
Isoc: Internal Security Operations Command (opperbevel verantwoordelijk voor de veiligheid)
LGBT: Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender
Mice: Meetings, incentives, conventions and exhibitions
MPC: Monetary Policy Committee
MPI: Manufacturing Production Index
NACC: National Anti-Corruption Commission
NCB: National Credit Bureau
NCPO: National Council for Peace and Order (junta, militair gezag)
NESDB: National Economic and Social Development Board
NESDC: National Economic and Social Development Council
NHRC: National Human Rights Commission
NLA: National Legislative Assembly (benoemd noodparlement)
NRC: National Reform Council (inmiddels opgeheven orgaan dat hervormingsvoorstellen moest formuleren)
NRSA: National Reform Steering Assembly (opvolger van NRC)
NSB: Narcotics Suppression Buraeu
NSC: National Security Council
Obec: Office of the Basic Education Commission
Ohec: Office of the Higher Education Commission
Ovec: Office of the Vocational Education Commission
ONCB: Office of the Narcotics Control Board
PACC: Public Sector Anti-Corruption Commission
PDRC: People’s Democratic Reform Committee (protestbeweging tegen de regering Yingluck)
Pico-finance: Soortgelijke financieringsvorm als microfinanciering maar met lager leningplafond
PPRP: Palang Pracharath Party
RFD: Royal Forest Department (Staatsbosbeheer)
RID: Royal Irrigation Department
RTP: Royal Thai Police (landelijk politiekorps)
SSC: Supreme Sangha Council
TAT: Tourism Authority of Thailand
TCC: Trade Competititon Commission
TCSD: Technology Crime Suppression Division
TDRI: Thailand Development Research Institute
THA: Thai Hotels Association
TPD: Trade Promotion Department
UDD: United Front for Democracy against Dictatorship (roodhemden)
UTCC: University of the Thai Chamber of Commerce

Reacties niet mogelijk