IJzeren dame van de grenshandel

Na jaren zaken te hebben gedaan in de Golden Triangle staat Pakaimas Vierra niet alleen bekend als leidende entrepeneur maar ook als ijzeren dame. De zakenvrouw wierp zich op de grenshandel met buurlanden toen weinig mannen dat nog durfden.

Nu bestiert ze een imperium dat bestaat uit belastingvrije winkels in Tachilek (Myanmar) en Bokeo (Laos), drie moderne rondvaartboten (foto onder), tours en caravan trips op de R3A en R3B naar Zuid-China (twee grote routes voor goederentransport in Thailand, Myanmar en Laos) en andere bestemmingen, vrachtschepen op de Mekong en het Mekong Delta Hotel in Mae Sai (Chiang Rai), geopend in 1999, 3 kilometer van de beroemde Tham Luang grot.

Het hotel, inmiddels opgewaardeerd tot boutique hotel met 100 kamers, biedt een compleet pakket aan diensten met moderne vergaderzalen. De ondernemende vrouw onderhandelt momenteel met grote nationale en internationale hotelketens, een ontwikkeling die op het juiste tijdstip komt voor een toerisme hausse en een instroom van mensen en goederen uit China.

Mae Sai is een grote grensplaats die niet alleen veel goederen via Myanmar uit China ontvangt , maar ook bezoekers in het kader van het One Belt, One Road concept dat tot doel heeft China te verbinden met tal van plaatsen in Azië en daarbuiten.

Pakaimas: ‘Onze faciliteit als middelgroot hotel aan de grens kan overheidsautoriteiten bedienen die op studietrips zijn, met name degenen met werk dat verband houdt met douane, immigratie en grenskwesties.

Veel gasten zijn lid van een kamer van koophandel of havenautoriteiten. Wij zijn de best uitgeruste plaats voor studietrips. We hebben ook faciliteiten voor VIP’s. De meest hotelgasten zijn Thais. Buitenlandse toeristen verwijs ik liever naar 5-sterren hotels in Chiang Saen en Chiang Rai.’

Daar China het One Belt, One Road concept agressief najaagt door de snelle ontwikkeling van infrastructuur heeft Pakaimas haar positie versterkt in de Chiang Rai Chamber of Commerce, de Thailand-Myanmar Culture Association en Thailand-China Culture Association.

Connecties opbouwen met bewakings- en ontwikkelingsdiensten speelt een vitale rol bij het in contact brengen met elkaar van degenen die geïnteresseerd zijn in het openen van nieuwe markten, met name in Zuid-China.

Deze maand gaat een nieuwe brug over de Mekong open die Pong in Myanmar verbindt met Luang Namtha in Laos. Pakaimas heeft hoge verwachtingen van de nieuwe route voor goederenvervoer naar Zuid-China. (Bron: Bangkok Post, 15 oktober 2018)

Reacties niet mogelijk