Poeperdepoep

Hoe wordt er tegenwoordig in Nederland getrouwd? Je huurt een kameel, zet de bruid tussen de twee bulten en hobbelt naar het stadhuis. Daar blijkt haar witte jurk inmiddels bruin te zijn geworden. Bovendien, zo constateert de ambtenaar van de burgerlijke stand, verspreidt zij een penetrante geur. Maar dat is blijkbaar geen aanwijzing dat ze uit het land van de kamelen komt (schijnhuwelijk, weet u wel?), dus verbindt hij de twee geliefden in de echt.
Ik ontleen deze gegevens aan het artikel ‘Ja ik wil, maar dan anders’, dat een studente onlangs bij mij inleverde. Uiteraard zette ik er een dikke voldoende onder, want zoveel huwelijksgeluk ontlokte mij een even dikke traan van ontroering. Ik probeerde mij voor te stellen hoe de bruidegom de eerste huwelijksnacht ervaren moet hebben. Hoe ruikt kameel? Naar stront, vermoedelijk. Arme bruidegom, tenzij hij een seksuele afwijking had.
Het kan allemaal nog gekker, zo las ik. Op de olifant naar het stadhuis, bruidstaarten in de vorm van een kikker, trouwfoto’s maken in de wc, trouwen in Indonesië of Las Vegas, vrouwen die op de televisie mannen ten huwelijk vragen, een bruid in een transparante jurk, de bruidegom verkleed als prins op het witte paard, trouwen op 31 december om klokslag 24 uur; ik viel van de ene verbazing en de andere, en aan het eind dankte ik de Here God op mijn knietjes dat al deze ellende (nog steeds) mijn huisje is voorbij gegaan.
En dan moet ik helemaal niet denken aan de voorafgaande bachelor’s party, want ik zie die malloten regelmatig in de plaatselijk horeca. De bruidegom draagt een bovenmaatse luier, er hangt een bovenmaatse speen om zijn nek, en lallend en brallend trekt het gezelschap van de ene naar de andere kroeg om te eindigen in een bordeel, waar de inmiddels ladderzatte bruidegom stiekem met een polaroid-camera wordt gefotografeerd, terwijl hij ligt te wippen met een geil hoertje.
O, wat is het fijn, om (tegenwoordig) getrouwd te zijn.

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks