Paardenl..

Hoeveel Vlaardingse kindertjes zullen donderdagnacht badend in het zweet zijn wakker geschrokken? In hun droom beleefden ze weer de aankomst van de postkoets, getrokken door vier stoere Gelderse paarden, eerder die dag. De koets reed ratelend vanaf de Hoogstraat de Markt op, kwam voor het stadhuis tot stilstand, waarna de koetsiers een drankje kregen aangeboden van Kees Marree, uitbater van ‘t Scheele Hoekje. Allemaal nog vrij onschuldig vermaak… maar toen gebeurde er iets dat ze waarschijnlijk nog nooit eerder in hun leven hadden gezien.

Daar op de Markt, op bevrijdingsdag, terwijl honderden Vlaardingers geduldig wachtten op de aankomst van het bevrijdingsvuur uit Wageningen, werd een aanschouwelijk biologielesje gegeven waar geen enkele biologieboekje met fullcolour foto’s, zelfs niet schooltelevisie, tegenop kan. Als een telescoop schoof het lid van een van de paarden uit zijn bescheiden omhulsel, bereikte een reuzenlengte en liet een hoeveelheid urine op het plaveisel lopen, waarmee op zijn minst een jerrycan gevuld kan worden.

Het stond niet in het programma, maar het moet voor de toekijkende kinderen het spannendste deel van de meivakantie zijn geweest. Dat kan niet gezegd worden voor alle andere Vlaardingers. Een eigenwijze piloot dropte op Koninginnedag de broodjes op de verkeerde plaats en de Lentemarkt leek zaterdag meer op een Herfstmarkt. Bovendien was het aantal kraampjes beduidend minder dan vorig jaar.

Zelf had ik graag een kijkje genomen bij de Hoogstraatmaker. Je kon daar een glamourfoto laten maken, maar hij was net eten toen ik kwam. Spijtig, want volgens de aankondiging in de krant wil iedereen op zijn mooist voor de camera verschijnen en zou de lentemarkt daarvoor de meest geschikte gelegenheid zijn.

Er schijnt ook een promoteam te hebben rondgelopen, dat meningen verzamelde over de Hoogstraat. Ook dat heb ik gemist, dus ik vermeld mijn mening maar even hier. De laatste maanden gaat de Hoogstraat écht vooruit dankzij zeven nieuwe winkeltjes. Nou nog een paar rotte plekken wegwerken en dan hoef ik onze vroede vaderen, die de Hoogstraat zo lang hebben laten versloffen, nooit meer te vergelijken met iets waarvan enkele Vlaardingse kindertjes donderdagnacht een nachtmerrie hadden.

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks