Uitwerkingen

Parkeermeters
Twee voorbeelden, gemaakt door eerstejaars studenten.

Parkeermeters in Leiden zijn muntblind
LEIDEN ‑ Wie een dagje goedkoop wil winkelen, moet naar Leiden. De parkeermeters zien daar geen verschil tussen kwart­jes en halve franken. In plaats van 25 cent per twintig minuten eet de meter met gemak een halve frank (2,7 cent).
De parkeermeters slikken echter meer dan alleen maar Belgische franken en kwartjes. Er worden ook veel buitenlandse munten als Oostenrijkse shillings, Italiaanse lires, Joegosla­vische dinars en Amerikaanse munten in gevonden.
De reden van de muntblindheid is hun Amerikaanse afkomst.  Leiden is de eerste gemeente in Nederland, die de Amerikaanse meter op proef neemt. Het voordeel is dat ze moeilijk open te breken zijn. De politiewoordvoerder verklaart desgevraagd dat de meters zullen worden bijgesteld.

Onverwoestbare parkeermeters slikken
Belgische franken voor zoete koek
LEIDEN ‑ Parkeermeterkrakers in Leiden zullen op een andere manier aan kleingeld moeten komen. De nieuwe Amerikaanse meters verschaffen de krakers niet meer zo gemakkelijk toegang tot de guldens en kwartjes als de oude Nederlandse modellen. Het Amerikaanse model is niet of nauwelijks kapot te krijgen, zo is uit een proef vorige week in Leiden gebleken.
De parkeermeter heeft nog wel één kinderziekte. Het model accepteert behalve kwartjes en guldens ook Italiaanse lires, Joegoslavische dinars, Portugese escudos, Belgische franken en Amerikaanse munten. Met name de Belgische franken slikt de onverwoestbare meter als zoete koek. Toch moeten parkeerme­terkrakers hun van de vakantie overgeble­ven muntgeld snel nuttig besteden, want de meters zullen worden bijgesteld.

IMG_0006

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks