Feest in Duc Trong

Duc Trong feest 1Er staat iets te gebeuren in Duc Trong, een stad vlakbij het vliegveld van Dalat. Op het voetbalveld tegenover het hotel waar ik logeer, wordt een podium gebouwd, een professionele licht- en geluidinstallatie Duc Trong feest 2opgesteld, gesoundcheckt en gerepeteerd. Als alles in gereedheid is, stroomt het publiek toe. Het hotel vult zich op alle verdiepingen voor de ramen met jongelui en een enkel gezinnetje, de balkonnen van de huizen in de straat staan vol met Duc Trong feest 3toeschouwers. De tribune op het voetbalveld is tot de nok toe gevuld met mensen, die een vaantje dragen, met op de voorste rij hoogwaardigheidsbekleders (allemaal mannen). Het overig publiek zit naast de tribune op plastic krukjes onder een afdak Duc Trong feest 4van zeildoek.
De show, die live wordt uitgezonden op de televisie, begint met het volkslied en een ellenlange toespraak van een man (voorzitter plaatselijke afdeling Communistische Partij, People’s Committee?), die vanaf de tribune over een rode loper naar het podium was gelopen. De tv-beelden van de toespraak Duc Trong feest 5worden doorsneden door shots gemaakt in Duc Trong. Ook het hotel flitst even langs.
Daarna krijgen we zang en dans te zien, aangekondigd door een man en een vrouw. Allemaal heel beschaafd en heel wat minder sexy dan de shows die ik uit Thailand ken (op VCD, nooit in Duc Trong feest 6het echt). Anderhalf uur zoete liedjes, folkloristisch dansen, moderne choregrafieën, muziek en vendelzwaaien met de nationale vlag.
Op de televisie zie ik een beeld voorbijkomen van drie mannen, die een ingelijst certificaat omhoog houden. Het feest zal P1030224dus wel iets met deze plaats, Duc Trong, te maken hebben. Die naam staat trouwens ook op het decor. Misschien een onderscheiding voor buitengewone verdiensten?

 

 

 

 

 

 

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks