Thailand horen, zien en ruiken

Baan Kaew Mansion, een pension dat voornamelijk onderdak biedt aan Thai.

Baan Kaew Mansion.

Zes weken in Thailand bij een temperatuur van zo’n 30 graden, terwijl in Nederland het NK marathonschaatsen werd gereden, is aan mij, magere man die slecht tegen de kou kan, wel besteed. Ik logeer in Bangkok, deelgemeente Rachada in een pension dat voornamelijk (deels permanent) bevolkt wordt door Thai.
Thailand horen, zien en ruikenMijn kamer bevindt zich op de 8th floor (7e verdieping) en is van alle gemakken voorzien: airconditioning, televisie, koelkast en badkamer met zittoilet, bad, warm en koud water. In hetzelfde gebouw bevinden zich een wasserij, kapsalon en kruideniertje.
Arm zal ik er niet van worden. Het maandtarief bedraagt 7000 baht (circa 140 euro), een westers ontbijtje in de eenvoudige eetzaal kost 60 baht, een warme maaltijd tussen de 30 en 50 baht.
De kamer heeft wel een paar minpuntjes: in de badkamer heb ik al twee keer een kakkerlak gesignaleerd. Weliswaar niet zo groot als ik ze uit Afrika ken, waar ze vooral de latrine bevolkten, maar toch ongewenst. Mijn Thaise vriendin maakte er korte metten mee, ze stak haar hand in een plastic zak en drukte ze dood. Een enkele mug wil ook wel eens naar binnen vliegen en steken, maar gelukkig stukken minder dan op het platteland. En sinds kort lekt de airco. Maar dat alles valt in het niet bij de lokatie, die werkelijk ideaal is: hier zie, hoor en ruik je Thailand en dat is toch stukken moeilijker in toeristenhotels.

P.S. Bij het afrekenen kwam ik nog voor een verrassing te staan, want voor water en elektriciteit moest apart worden betaald. Bij het inchecken was me dat niet verteld. Waarom? Ik heb de vraag niet gesteld, want ik kon het antwoord wel raden: U heeft er niet naar gevraagd.

Soi Nathong 1: hier zie, hoor en ruik je Thailand.

Soi Nathong 1.

 

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks