Het seksimage van Thailand

4-3

Thailand heeft een seksimage, maar dat is beeld, geen werkelijkheid. Het tegenstrijdige is dat Thai buitengewoon preuts zijn. Niettemin schuift de praktijk, zij het uiterst langzaam. Sinds enkele jaren zie je in de grote stad jongelui hand in hand lopen; toen ik hier negen jaar geleden voor het eerst kwam, heb ik dat nooit gezien. Hand in hand lopen is de enige openbare uiting van genegenheid. Kussende paartjes: ondenkbaar. Arm om de schouder: uiterst zeldzaam. Gearmd: nooit gezien.
Maar hoe zit het dan met het sekstoerisme, hoor ik al als tegenwerping. Uit onderzoek van de Chulalongkorn universiteit, de meest prestigieuze universiteit van Thailand, blijkt dat slechts 15 procent van de Thaise prostituees buitenlanders bedient. De overige 85 procent werkt voor de binnenlandse markt. Prostitutie bestaat al heel lang in Thailand en is niet, zoals wel wordt gesuggereerd, door Amerikaanse soldaten op verlof in Bangkok geïntroduceerd. In mijn bibliotheek bevindt zich een boekje, The Prostitute, dat al in 1937 is geschreven. Het deed destijds heel wat stof opwaaien, omdat de schrijfster uit een elitegezin kwam en de dubbele moraal van hoererende mannen (uit haar milieu) aan de kaak stelde.
En dan heb je nog de zogeheten mia noi. In Suriname heet zo’n vrouw buitenvrouw. Een mia noi is een concubine. De kroonprins bijvoorbeeld had ook een mia noi. Hij is gescheiden van zijn echtgenote en met haar getrouwd. Ze heeft nu de status van prinses. Ik heb wel eens halfgrappend een zus van mijn (Thaise) vriendin voorgesteld mijn mia noi te worden. Ze moest er niets van weten. Dus algemeen geaccepteerd is het verschijnsel niet eens.

Japanse gids met adressen en advertenties van massagesalons, bars en andere uitgaansgelegenheden in Bangkok en Pattaya.

Japanse gids met adressen en advertenties van massagesalons, bars en andere uitgaansgelegenheden in Bangkok en Pattaya.

 

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks