Thuis in Thailand I

De titel Thuis in Thailand is niet willekeurig gekozen. Sinds 2000 ben ik twaalf keer afgereisd naar Thailand en inderdaad voel ik me daar thuis. De temperatuur is aangenaam; zelfs als het regent blijft het er prettig warm en wordt het niet zo kil en grijs als in Nederland. De Thaise keuken is verrukkelijk en … de mensen zijn vriendelijk. Maar dat geldt natuurlijk voor de meeste toeristenlanden, wanneer de inwoners oog in oog staan met toeristen die hun portemonnee opentrekken.

Thuis in Thailand bevat de neerslag van mijn vakanties in Amazing Thailand, zoals het land zichzelf in het buitenland verkoopt. Ik keek rond, verbaasde me soms, las de krant alsmede boeken van Thaise auteurs in Engelse vertaling en praatte met bewoners. Ik noteerde ervaringen en maakte foto’s.

Het resultaat is hier gebundeld: een boeketje verhalen over alledaagse dingen die me opvielen en die voor makers van reisgidsen niet het vermelden waard zijn. Ik hoop dat u net zo veel plezier aan het lezen beleeft als ik deed aan het schrijven en fotograferen.

Bangkok, december 20008-januari 2009

  • Geen Trackbacks
  • Reacties (0)
  1. Nog geen reacties