Brandnetels!

Je hebt heide-, mosrijk-, loof-, broekgrond- en veengrondbos. Ook: eiken-haagbeukenbos, berkenbos, cultuurbos, grove-dennenbos, griendbos, populierenbos en gemengd wandelbos. Klinkt allemaal heel onschuldig, zelfs nuttig, want bossen zijn tenslotte de longen van Moeder Aarde.
Een bostype dat in dit rijtje niet voorkomt, is het homobos. Daarvan schijnt Vlaardingen er één te hebben. Het bevindt zich in het Oeverbos en is vernoemd naar een categorie bezoekers die er, zo lees ik in de krant, ‘openlijk seks met elkaar hebben’.
Dat mag niet, dat is zelfs strafbaar. Omdat de gemeente Vlaardingen veel klachten over deze praktijken krijgt, gaat ze maatregelen nemen. Er komen borden, het toezicht wordt verscherpt, het gebied wordt moeilijker bereikbaar gemaakt voor automobilisten en de fietspaden worden beter afgeschermd.
Zijn dat effectieve maatregelen? Ik mag hopen van wel, maar heb mijn twijfels. Je zult toch maar nietsvermoedend als ouder met je hond en kinderen door het Oeverbos lopen en ineens oog in oog staan met ‘mannen die elkaar in het openbaar bevredigen’. Nu zijn kinderen van de televisie wel wat gewend, maar in dit geval kan de ouder de aanstootgevende scène moeilijk wegzappen.
Een maatregel die ik mis, is de aanplant van brandnetels. Heel milieuvriendelijk en uiterst effectief. Ik geef toe: de brandnetel is niet de meest interessante plant, maar dat valt niet op in het Oeverbos, dat qua flora echt niks voorstelt. De brandhaartjes zorgen voor een uiterst onaangename sensatie die behoorlijk lustdodend is.
Behalve de brandnetel zijn er nog tal van andere planten geschikt om ongewenste bezoekers het leven zuur te maken. Nu was ik op de middelbare school geen kei in biologie, dus schieten me even geen namen te binnen, maar je hebt van die struiken met takken waarin je enorm verstrikt kan raken. Of planten die een kleverige vloeistof afscheiden, die zelfs de beste stomerij niet kan verwijderen.
En als dat allemaal niet helpt, hebben we in Vlaardingen altijd nog de Galgkade.

  1. Nog geen reacties

  1. Nog geen trackbacks