Gerrie uut Q8 (nieuw)

Paspoort van Gerrie Agterhuis:
Gerrie Agterhuis (1947) werkte voorheen bij een internationaal verpakkingsbedrijf en was over heel de wereld werkzaam. Van Mexico, Servië (tijdens de bombardementen), de Oekraïne tot in China. Hij was voorzitter van de zaalvoetbalvereniging in Terneuzen, jeugdvoetbal- en tennisvereniging in Koewacht (Zeeuws-Vlaanderen) en bekleedde daarnaast meerdere functies in het verenigingsleven. Na zijn scheiding vertrok hij naar Thailand, waar hij meer dan vijf jaar met zijn vriendin in een eigen huis in de Isaan woont. Gerrie heeft twee kinderen en twee kleinkinderen, Valerie en Tristan.

Over de pagina Gerrie uut Q8 (nieuw):
Op deze pagina staat Gerrie’s laatste verhaal. Zijn voorgaande verhalen zijn gebundeld op de sub-pagina Gerrie uut Q8, te vinden in het rolmenu onder het vakje Thailand in de zwarte menubalk.


 

Stroomdraad Koewacht
Waar praten wij over nu de Nederlandse regering bereid is om 7.000 vluchtelingen op te vangen? In 1915 bood het Zeeuws-Vlaamse dorp Koewacht (2.000 inwoners) onderdak aan 21.000 vluchtelingen uit België. Gerrie Agterhuis zet het vluchtelingenprobleem in perspectief.

Vluchtelingen: Ook Nederland sluit de grenzen

Van uw speciale verslaggever in Q8
17 september – Afgelopen week zijn 21.000 vluchtelingen vanuit België de grens overgestoken in Koewacht. Koewacht een dorpje van slechts 2.000 inwoners heeft deze mensen opgevangen.

Stroomdraad Koewacht 2Maar het was onmogelijk om er nog meer op te vangen. Een reden om de grenzen af te sluiten met een draad waarop 2.000 volt is gezet.

Menigeen die getracht heeft deze ‘dodendraad’ te nemen is gestorven. Aan beide zijden van de draad zijn waarschuwingsborden gezet.

Militairen bewaken de draad die loopt vanaf  Limburg tot aan de Belgische kust. Op sommige plaatsen zijn enkele doorgangen gemaakt voor de plaatselijke bevolking die door de militairen gecontroleerd worden.

Deze tekst slaat op de afsluiting van de grens tussen Nederland en België in 1915, precies 100 jaar geleden. 21.000 vluchtelingen kwamen via Koewacht Nederland binnen en werden opgevangen en ondergebracht. Waar praten wij over nu de Nederlandse regering bereid is om 7.000 vluchtelingen op te vangen? (17 september 2015)

Zie https://www.youtube.com/watch?v=U-ZIa07150U

  • Geen Trackbacks
  • Reacties (0)
  1. Nog geen reacties