Kledingverhuur is een booming business

Het is een nieuwe trend: uitgaanskleding huren. Want wie wil nou op een party of bruiloft gezien worden in eerder gedragen kleding? Kledingverhuurwinkels spelen op die trend in. Ook kleding van celebrity’s is te huur. Kost 3.000 baht, maar dan heb je ook wat.

Liggen zo uw problemen? Die songtekst van Rijk de Gooyer lijkt perfect van toepassing op de nieuwe trend om uitgaanskleding te huren in plaats van te kopen. Want je wilt toch niet tweemaal in dezelfde outfit gezien worden? Zelfs wanneer het gezelschap op bijvoorbeeld een bruiloft totaal verschilt van de gasten op een andere bruiloft, hebben ze misschien al een foto van je op de social media gezien. In dezelfde kleding??? Dat nooit!!!
Showbizzfiguren en beroemdheden verschijnen nooit tweemaal in dezelfde uitdossing. Dat heeft niets te maken met ijdelheid, maar maakt deel uit van hun taakopvatting, schrijft Parisa Pichitmarn in een artikel in Muse, de zaterdagbijlage van Bangkok Post. Geen ijdelheid, maar professioneel gedrag. Elke keer wanneer ze de media ontmoeten of wanneer ze gefotografeerd worden, dragen ze iets anders.
De trend dat ook ‘gewone’ mensen niet tweemaal hetzelfde willen dragen en het liefst nog een toilet willen dragen dat een celebrity eerder heeft gedragen, bracht actrice Apisada ‘Ice’ Kruakongka op het idee een kledingverhuurwinkel te beginnen. Ze noemde hem Celeb’s Closet. Aanvankelijk verhuurde ze alleen haar eigen garderobe, maar inmiddels kun je er ook terecht voor de kleding van andere sterren.
De kleding van Apitsada en andere actrices is niet te koop maar kan alleen gehuurd worden. Voor 3.000 baht en een borg van 10.000 baht heb je een prachtig broekpak dat ooit door Aerin Yuktadatta is gedragen (zie foto). Wel oppassen dat je geen vlekken maakt, want dan wordt een extra bedrag in rekening worden gebracht.
Mocht je de huur van 3.000 baht te gortig vinden, dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Red Carpet Dress. Daar betaal je 500 baht en een boete van 50 baht, wanneer de jurk te laat wordt teruggebracht. Minpuntje: De toiletten zijn niet extravagant, maar je draagt in ieder geval een unieke creatie.
De kledingverhuur is ook een uitkomst voor deelneemsters aan een miss-verkiezing. Hathaichanok ‘Bee’ Sroisangwan droeg bij de Miss Universe Thailand 2013 verkiezing een jurk van Miss Thailand Universe 2004 Morakot ‘Aimee’ Kittisara. Had ze een jurk moeten laten maken, dan had dat een bedrag van zes cijfers gekost. Hathaichanok was tevreden met haar keus, temeer omdat velen dachten dat haar jurk gloednieuw was en door een kleermaakster was gemaakt.
(Bron: Muse, Bangkok Post, 6 juli 2013)

  • Geen Trackbacks
  • Reacties (0)
  1. Nog geen reacties