Do’s en don’ts in Thailand

1 Ga niet topless liggen zonnen.
2 Ga niet uit met een groepje Thaise mannen, tenzij je zeker weet dat ze er niet op uit zijn je uit de kleren te krijgen.
3 Ga niet ’s avonds alleen of zelfs met zijn tweeën over straat lopen.
4 Wanneer de chauffeur van een taxi, minibusje of tuktuk naar alcohol ruikt: stap niet in.
5 Rijd niet alleen ‘s avonds op buitenwegen op de motorfiets.
6 Doe de deur van je kamer, appartement of woning (expat) op slot als je gaat slapen.
7 Pak geen bagage aan van een ander die je niet kent.
8 Ben je drugsgebruiker: neem geen drugs mee en koop geen drugs in Thailand. Bangkok Hilton, de bijnaam van de gevangenis, is geen hotel.
9 Draag je tasje niet losjes over je schouder en zeker niet aan de straatkant, maar hang hem voor je buik. Veel Thais doen dat ook. Dat geldt ook voor camera’s.
10 Doe geen boodschappen, gekleed in bikini of met ontbloot bovenlijf. Trek iets behoorlijks aan bij een restaurantbezoek.
11 Wissel geen geld bij een adresje dat een betere koers biedt; er kunnen valse biljetten tussen zitten.
12 Hang niets aan de haak die in sommige toiletten (bijvoorbeeld in winkelcentra) aan de binnenkant van de deur is bevestigd.
13 Zoek nooit, maar dan ook nooit ruzie met een Thai. Blijf altijd lachen en respectvol, mocht je in een vervelende situatie raken. Ga geen gevecht aan, want je delft altijd het onderspit. Een Thai vecht nooit alleen en ze nemen het altijd voor elkaar op.
14 Mocht je getuige zijn van een ruzie, loop – hoe moeilijk ook – door en ga je er zeker niet mee bemoeien. Ook dan kan het heel slecht met je aflopen.
15 Hol niet van de ene bezienswaardigheid naar de andere. Hitte kan vermoeiend zijn.
16 Bezoek niet in strandkleding een tempel. Kijk om je heen hoe een Thai gekleed gaat en pas je aan.

Tips:
1 Taxichauffeurs willen een enkele keer een passagiere (ook Thaise) aanranden. Je kunt dit voorkomen door bij je hotel te informeren naar een betrouwbare chauffeur.
2 Ga je ’s avonds uit, maak dan met die chauffeur een afspraak dat hij je ophaalt. Noteer zijn telefoonnummer, zodat je hem kunt bellen.
3 Wil je perse topless zonnen, doe dat dan aan de rand van het zwembad van je resort (als dat is toegestaan) of op een strand met bewaking.
4 Huur alleen een motor (die door sommigen voor brommer wordt aangezien) als je een motorrijbewijs hebt. Bij een ongeluk zal je reisverzekering wel de medische kosten en eventueel repatriëring betalen. Heb je een ongevallendekking. dan kan er bij overlijden of blijvende invaliditeit ook een geldbedrag worden uitgekeerd. Echter, wanneer duidelijk is dat er sprake is van strafbare feiten, zoals geen rijbewijs of alcohol -of drugsgebruik, zal de verzekeraar proberen die kosten op jou te verhalen. Of een uitkering simpelweg weigeren. De schade aan je motorbike zelf of schade bij andere weggebruikers is NOOIT verzekerd op een reisverzekering.
5 Nog een motortip. Sluit de gehuurde motorfiets ‘s nachts goed af, eventueel met een extra slot, en stal hem op een bewaakte plaats. Het is voorgekomen dat een motorfiets werd gestolen; de huurder verdenkt de verhuurder.
6 Heb je hoge nood en ben je alleen in bijvoorbeeld een bar, drink dan eerst je glas helemaal leeg. Er worden wel eens pilletjes in gedaan en dat zijn geen vitaminepilletjes.
7 Als je betaalt laat dan niet een dikke stapel bankbiljetten zien, maar houd een kleine hoeveelheid apart waar je van betaalt. Berg de rest van je geld uit het zicht op of in de safe.
8 Sla het telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Bangkok op in het adresboek van je mobieltje. Je weet maar nooit of het ooit nog van pas komt. Let wel: de ambassade is geen ATM (geldautomaat) of kredietbank.
9 Doe een kaartje van het hotel in je paspoort als je dat meeneemt. Er zijn eerlijke vinders.
10 Een goede reisverzekering geniet de allerhoogste prioriteit.
11 Gebruik voor interlokale reizen de officiële bussen of reis per trein en neem bij aankomst op Suvarnabhumi geen snorder, maar ga naar de taxistandplaats.
12 Koop een reisgids en lees de tips die daarin worden gegeven of surf op internet naar nuttige informatie. Check bij de GGD of vaccinaties worden aanbevolen.
13 Wees zeer matig met zgn. opwekkende drankjes als M-150, Lipovitan-D en Kating Daeng. Mensen met hoge bloeddruk kunnen daar echt nare gevolgens van ondervinden.
14 Lees Culture Shock! Thailand. A Guide to Customs and Etiquette van Robert & Nanthapa Cooper. Een verhelderend boek over wat wel en niet gebruikelijk is in Thailand. Bevat onder andere een leuke quiz. Een absolute aanrader.

Nog meer tips:
http://thailand.nlambassade.org/landeninformatie/thailand/thailand.html
http://www.minbuza.nl/reizen-en-landen/reisadviezen/t/thailand.html

  • Geen Trackbacks
  • Reacties (0)
  1. Nog geen reacties