Nieuwsfoto’s

25 augustus 2010 – Miss Thailand Fonthip Watcharatrakul (midden) ontvangt de Viewers’ Choice award tijdens de Miss Universe 2010 verkiezing in Las Vegas. Miss Mexico (in het rood) sleepte de titel in de wacht. (Bron: AFP/Bangkok Post)

20 september 2010 – Circa tienduizend roodhemden verzamelden zich gisteren in Ratchaprasong in Bangkok ter herdenking van de militaire coup op 19 september 2006, waarbij de regering-Thaksin ten val werd gebracht. De roodhemden hielden Ratchaprasong weken bezet in april en mei, en werden er op 19 mei verdreven door het leger. Ook in andere steden waren bijeenkomsten van roodhemden. Incidenten kwamen niet voor. Het ministerie van Binnenlandse Zaken hield een tegendemonstratie in Udon Thani. De circa 50.000 deelnemers droegen roze shirts als steunbetuiging aan de monarchie. Chavarat Charnvirakul, minister van Binnenlandse Zaken, woonde de bijeenkomst bij. (Bron: Bangkok Post, Foto THITI WANNAMONTHA)

11 oktober 2010 – Zo’n vijfduizend roodhemden hebben gisteren bij het Democracy Monument de schermutselingen op 10 april in Khok Wua herdacht. Ze staken kaarsen aan en lieten lampionnen op. Bij de gevechten tussen demonstranten en veiligheidstroepen vielen toen 26 doden en 800 gewonden.

19 oktober 2010 – Reddingswerkers en soldaten vormden maandag een lange ketting om de patiënten van het Maharat ziekenhuis in Nakhon Ratchasima te evacueren, nadat het ziekenhuis onder water was gelopen. (Foto  SAROT MEKSOPHAWANNAKUL) 

         

23 oktober 2010 – Nadat een drie meter hoge aarden wal was doorgebroken stroomde gisteren Wat Bunkannawas in Ayutthaya onder water. Het water staat er twee meter hoog. (Foto: Sunthornpongpao)
NB Niet op de foto want dan zouden de personen die door het water waden, langer dan 2 meter zijn en zulke lange Thai bestaan niet.

 

Bangkok legt vier drainagetunnels aan
11 november 2010 – Vier drainagetunnels moeten Bangkok in de toekomst behoeden voor overstromingen. De aanleg zal vijf jaar in beslag nemen en kost 16 miljard baht.
Doorgaan

   

Thailand klem tussen VS en Rusland
Thailand zat in zijn maag met de van wapenhandel verdachte Rus Viktor Bout, die in maart 2008 werd gearresteerd en gevangen werd gehouden in Bangkok Hilton, de bijnaam van de Bang Kwang Central Prison. De VS drongen aan op zijn uitwijzing, omdat ze hem wilden berechten en Rusland oefende druk uit op de Thaise regering om hem te laten terugkeren naar zijn moederland. Inmiddels is de ‘Koopman des Doods’ uitgewezen naar de VS. Lees hier het hele verhaal.  

   

 Bloemen- en plantenkweekster Preechawan Kongsong in Ayutthaya zit financieel aan de grond. Niet alleen de overstromingen, maar ook de dure baht doen haar de das om. Eerder verdiende ze 20 baht per plant, geëxporteerd naar de VS en Nederland; nu slechts 12. Lees haar hele verhaal hier.

 Generale repetitie voor Trooping the Colour aanstaande zondag. 

Negen dagen viert Thailand feest ter ere van de 83ste verjaardag van koning Bhumibol op 5 december. ‘Our land’ is het motto van het feest, waarvoor gisteren de aftrap werd gegeven met een concert op Royal Plaza. (Foto: Damnoen Kasem Road in Prachuap Khiri Khan)

Duizenden gelovigen kwamen op Makha Bucha Day (18 februari 2011) naar Wat Dhammakaya in Pathum Thani om verdiensten te verwerven (to make merit, in het Thais tham boen). 

5 maart 2011 – Een miljoen gelovigen wordt vandaag verwacht bij de crematie van de vereerde abt Luangta Maha Bua Yannasampannoo. Gisteren waren 50.000 gelovigen ervan getuige hoe het stoffelijk overschot werd overgebracht naar het speciaal daarvoor gebouwde crematorium.

 

 7 september – Luchtgezicht van het district Bang Rakam in de provincie Phitsanulok. Het water loopt slechts langzaam weg omdat het waterpeil in de Nan rivier hoog blijft.

Wat Chai Watthanaram in Ayutthaya staat twee meter onder water nadat dinsdag een oeverwal van de Chao Praya doorbrak.

  • Geen Trackbacks
  • Reacties (0)
  1. Nog geen reacties